More

  Se întâmplă în tech miercuri, 14 august 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În se întâmplă în tech miercuri, 14 august 2019 vorbim despre Facebook Messenger, Oculus VR, aflăm detalii despre viitorul TV de la OnePlus și interzicerea MacBook Pro-ului pe zborurile din SUA. Haideți să vedem care sunt știrile pe larg.

  Facebook a plătit mai mulți oameni pentru a asculta și realiza transcripții ale mesajelor vocale transmise de utilizatori prin Messenger

  Facebook se alătură companiilor care înregistrează și analizează conversațiile vocale ale utilizatorilor. Compania a confirmat informația potrivit căreia există firme care realizează transcripții ale mesajelor vocale. Procesul se realizează pentru a determina dacă Inteligența Artificială a interpretat corect mesajele. Procesul a fost oprit pe fondul unor speculații cu privire la politicile de transcriere ale altor companii. Facebook a menționat faptul că datele analizate au fost anonimizate și au provenit de la utilizatori care și-au dat acordul pentru analizarea acelor date.

  Problema acestui proces, potrivit publicației Bloomberg, este lipsa transparenței. Firmelor care au primit sarcinile nu li s-a oferit nicio informație despre proveniența înregistrărilor. Asta a declanșat o stare de nesiguranță a unor angajați, care considera munca pe care o prestează ca nefiind etică. Multe materiale conțineau limbaj vulgar. De asemenea, politicile Facebook nu stipulează nicăieri posibilitatea ca anumiți oameni să le analizeze conținutul.

  Facebook a mai fost în trecut subiectul unor astfel de controverse. Compania a fist acuzată că „trage cu urechea” la conversațiile telefonice ale utilizatorilor și îi targetează cu anunțuri personalizate. Un alt motiv pentru care Facebook a oprit procesul poate fi și amenda colosală de 5 miliarde de dolari, pe  care compania a primit-o tocmai pentru violarea politicilor de intimitate.

  Facebook a plătit mai mulți oameni pentru a asculta și realiza transcripțiile ale mesajelor vocale transmise de utilizatori prin Messenger

  Nate Mitchell, cofondator Oculus, părăsește compania Facebook

  Încă un cofondator Oculus părăsește compania Facebook. Nate Mitchel a motivat decizia ca singura modalitate de a „merge mai departe”. Acesta nu a făcut mai multe precizări, ci a spus că va petrece mai mult timp cu familia. Mitchell spune că va rămâne în comunitatea VR, dar că, momentan, va avea un rol mai mic.

  În anul 2017, Facebook a renunțat la Palmer Luckey, în vreme ce Brendan Iribe a demisionat în 2018. Singurul fondator Oculus, care încă mai lucrează la Facebook, este Michael Antonov. Dar acesta nu se mai ocupă de VR, ci este arhitect software în echipa de infrastructură AI.

  Oculus s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Nu se mai concentrează pe realitatea virtuală pentru PC și a mutat eforturile către dezvoltarea dispozitivelor de realitate virtuală de sine stătătoare, a experiențelor sociale și video-urilor. Plecarea lui Mitchell este mai mult un semn că se încheie o etapă, nicidecum un semn al unui declin.

  Nate Mitchell, cofondatorul Oculus, părăsește compania Facebook

  OnePlus lansează un televizor care se va numi OnePlus TV

  După o îndelungată perioadă de gândire și deliberări, în care a fost implicat și publicul, OnePlus a anunțat numele viitorului său televizor: OnePlus TV. Un reprezentant al companiei a declarat că nu există un alt nume care să reprezinte valorile, viziunea și mândria, decât numele propriului Brand.

  OnePlus a prezentat și logo-ul care va fi folosit pentru produs. Logo-ul este alcătuit din Logo-ul companiei, căruia a fost adăugat literele T și V. În realizarea logo-ului, compania s-a inspirat din progresia geometriei clasice, care este întâlnită în mai multe forme de artă clasice, respectiv la simbolurile hinduse, mandala și la vechile temple grecești.

  În afară de logo, nu există alte informații cu privire la viitorul produs. Nu știm când se va lansa, dar informația vine ca o reafirmare a eforturilor pe care compania le depune. Cu toate acestea, o informație recentă ar sugera că OnePlus TV va rula sistemul de operare Android și va folosi panouri LED cu dimensiuni între 43 și 75 inch. Există unele zvonuri care spun că acestea vor fi lansate la finalul lunii septembrie 2019.

  OnePlus lansează un televizor care se va numi OnePlus TV

  Se întâmplă în tech miercuri: Administrația Federală a Aviației din SUA a interzis toate dispozitivele MacBook Pro din lotul cu baterie defectă

  Cei care au un MacBook Pro din lotulcare a fost rechemat în service și vor să călătorească către și în SUA cu avionul, vor trebui să înlocuiască bateria.

  Vizate sunt modelele din 2015 MacBook Pro de 15 inch. Administrația Federală a Aviației a interzis modelele vândute între septembrie 2015 și februartie 2017, după ce Apple a lansat în iunie un program de rechemare în service a produsului. Apple spune că bateriile laptop-ului se pot încinge și ar putea fi un pericol pentru siguranța utilizatorilor și a celor din jur.

  Potrivit Bloomberg, patru linii aeriene din Marea Britanie, Italia și Canada, care sunt conduse de Total Cargo Expertise au implementat recent o astfel de interdicție. Compania a anunțat că modelele MacBook Pro nu mai sunt acceptate la bordul niciunei aeronave, iar personalul le amintește pasagerilor acest lucru înaite de îmbarcare și după debarcare.

  Se întâmplă în tech miercuri: Administrația Federală a Aviației din SUA a interzis toate dispozitivele MacBook Pro rechemate în service pentru baterie defectă

  Se întâmplă în tech miercuri: Un defect major de securitate biometric a expus publicului peste 1 milion de amprente

  Sistemul compromis este folosit de bănci, poliție și companii de apărare.

  Sistemul este folosit în Marea Britanie. Hiba de securitate a lăsat vulnerabile amprentele a peste 1 milion de oameni, cât și parole necriptate. Dar și informații de recunoaștere facială și alte date persoanale.

  Biostar 2 este sistemul companiei de securitate Suprema. Sistemul folosește amprenta și tehnologia de recunoaștere facială pentru a autoriza accesul indivizilor în clădirile de birouri. Luna trecută, platforma a fost integrată în alt sistem, AEOS, care este folosit de 5700 de organizații din 83 de țări, inclusiv Poliția din Marea Britanie.

  Hiba a fost descoperită de cercetătorii istraelieni Noam Rotem și Ran Locar de la serviciul vpnmentor. Aceștia efectuau o scanare de rețea, când au reușit să acceseze sistemul Biostar 2. Au avut acces la aproape 28 milioane de înregistrări și 23GB de date. Inclusiv amprente, date de recunoaștere facială, parole și informații cu caracter personal.

  Se întâmplă în tech miercuri: Un defect major de securitate biometric a expus publicului peste 1 milion de amprente

  Asta se întâmplă în tech miercuri, 14 august 2019. Dacă mai ai și alte știri interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.