More

  Silicon Power Diamond D05: Stocare și back-up de date la preț accesibil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Silicon Power Diamond D05: Datele personale reprezintă un subiect sensibil. De la primele zvonuri despre GDPR până în prezent, tot mai multe persoane fizice și instituții caută cele mai bune soluții prin care să își protejeze datele. Nu ne referim aici doar la baze de date cu adrese de email și numere de telefon. Ci inclusiv la baze de date cu registre medicale, fotografii și videoclipuri și multe alte date sensibile pentru fiecare dintre noi.

  În articolul de față vreau să vorbesc despre harduri externe. Să înțelegem de ce și când avem nevoie de ele. Dacă ești o persoană atehnică, o să încerc să explic cât mai simplu cu putință necesitatea unui hard extern și cum se folosește acesta.

  În urmă cu 6 ani de zile, în timpul primei mele discuții serioase cu Cristi, am fost mustrată că nu am grijă de documentele personale. Că nu fac la timp back-up de date pe laptop și smartphone și că ar trebui să fiu mai puțin neglijentă.

  M-a atenționat Cristi că într-o zi o să mă coste mult nepăsarea. Ei bine, așa s-a și întâmplat într-o zi în care am pierdut mai bine de 1000 de fotografii din telefon. Nu mi-am dat seama nici în ziua de astăzi cum s-a întâmplat acest lucru. Cert este că nu mai există.

  Cum poți să faci back-up de date

  Există mai multe posibilități. Poți să folosești un serviciu în cloud, poți să optezi pentru stick-uri de memorie, pentru hard-uri externe sau pentru o soluție de tip NAS (Network Attached Storage). A mai vorbit Cristi despre soluțiile NAS, dacă vreți să aprofundați. Dar acestea sunt ceva mai costisitoare, iar dacă ești femeie, parcă nu ai vrea să te complici cu instalarea unui dispozitiv.

  Dacă ești cum sunt eu, ai vrea să se întâmple lucrurile de la sine, tu doar să te gândești la ele. Dar asta este altă discuție. Am noroc de Cristi. Altminteri, mii din amintirile mele vii s-ar duce pe apa sâmbetei. Nu de alta, dar realizez cel puțin 3000 de poze când plec în vacanțe și tot timpul mă trezesc că nu am făcut back-up la ele.

  Revenind la soluții de back-up de date sau soluții de stocare – Silicon Power Diamond D05

  Aleg hard-urile externe în detrimentul NAS-urilor. Mi se par mai ușor de utilizat sau poate pur și simplu m-am învătat eu așa. Când vine vorba de prețuri pentru astfel de dispozitive, poți opta pentru variante mai scumpe sau pentru cele accesibile.

  Dacă ești profesionist, sigur vei spune că un hard extern adevărat trebuie să coste câteva sute de euro. Am mai auzit și păreri că e musai să fie ”de marcă”. Personal, cred că e suficient un hard extern care costă 100 euro sau mai puțin pentru a-ți pune la adăpost datele personale importante. Modelul Silicon Power Diamond D05 de 1TB mi se pare cel mai echilibrat raportat calitate preț, din ce am mai văzut în piață.

  Să nu-mi spuneți că nu aveți ce face cu 1TB spațiu de stocare. Niciodată nu vor fi suficiente fotografii și videoclipuri.

  Atenție! Nu mă refer la hard-uri externe ca la soluții de stocare de date și back-up pentru business-uri. Acolo e o altă discuție și există alte recomandări. Vorbesc strict pentru persoanele fizice care au nevoie de soluții prin care să își stocheze pe termen lung fotografii și videoclipuri de la cele mai importante evenimente din viețile acestora. Ca de altfel, și alte documente personale importante.

  Silicon Power Diamond D05 de 1TB are dimensiuni mai mici decât un smartphone și cântărește cât unul. Poate fi transportat cu ușurință în buzunar sau geantă. Se conectează rapid la orice dispozitiv care utilizează port USB și se dovedește a fi extrem de util în situații de criză.

  Cum se comportă punctual HDD-ul extern Silicon Power Diamond D05 de 1TB

  Am avut de copiat aproximativ 170GB de fotografii. Pentru asta, au fost necesare 30 de minute, iar viteza a fluctuat între 60 – 90MB/s. Știi că se copiază datele pentru că pe lateralul hardului extern pâlpâie discret o lumină albastră. Desigur, abia au fost salvate pe acesta fotografiile de la cununia civilă. Urmează să fie copiate și de la cununia religioasă, de la petrecere și toate filmările realizate. Slavă Domnului e loc pentru toate.

  Pentru cei interesați, Silicon Power au în ofertă inclusiv hard extern de 2TB. Costurile sunt un pic mai mari, dar încă vorbim de un preț accesibil.

  Silicon Power Diamond D05

  Exemple în care știi sigur că ai nevoie de un hard extern Silicon Power Diamond D05 de 1TB

  1. Ești la un eveniment în familie (nuntă, botez, zi de naștere). Fotograful a realizat o mulțime de fotografii cu tine și partenerul tău și nu vrei să aștepți până când le va trimite celui care l-a contractat. Ai discutat cu el și a fost de acord să îți dea fotografiile pe loc, dar ai nevoie de un dispozitiv să le stochezi, pentru că sunt realizate la rezoluție extrem de mare. Un stick de 32GB sau 64GB iese din discuție, iar hard-ul extern este cea mai bună soluție.

  2. Te-au rugat niște prieteni să le realizezi fotografiile la botez. Nu vor să lucreze cu un fotograf profesionist pentru că nu au buget, dar au încredere în pasiunea ta pentru fotografie. Pentru că ai folosit o cameră foto/video 4K, tot materialul realizat ocupă foarte mult spațiu. Le recomanzi să cumpere un hard extern și cam acestea ar fi costurile lor pentru amintirile de care se vor bucura și generațiile viitoare.

  3. Fotograful pe care l-ai ales pentru nuntă spune că are nevoie de o soluție de stocare a datelor pentru că materialele ocupă foarte mult spațiu. Are filmările brut și peste 1000 de fotografii, plus videoclipul editat, iar spațiul necesar este de peste 300GB. Numai bine, cumperi un hard extern și îl folosești și când îți fotografiază botezul primului copil.

  4. De când s-a născut cel mic, ai realizat mii de fotografii cu el. L-ai filmat în fiecare ipostază și îți propui să fac asta anual până împlinește 18 ani. Un hard extern se dovedește a fi o reală comoară la casa omului în astfel de situații.

  Situațiile în care ai nevoie de un hard extern sunt infinite.

  Iar dacă poți să îți ții datele în siguranță pentru nici 500 lei, de ce să nu o faci?

  Tu ce soluție de stocare/back-ul de date folosești? Scrie-ne în comentarii!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.