More

  Câte telefoane vinde, de fapt, Huawei în afara Chinei

  Câte telefoane vinde, de fapt, Huawei în afara Chinei? Huawei anunța în urmă cu o săptămână că a vândut 200 de milioane de smartphone-uri în 2019. Informația a fost transmisă printr-un comunicat de presă de către noua agenție de PR Huawei.

  Ce nu spune, însă, Huawei România este câte telefoane a vândut în 2019 în România. Chiar a avut succes compania și la noi? Dar, mai ales, câte dintre cele 200 de milioane de smartphone-uri au fost vândute în China. Nu de alta, dar să nu uităm că populația Chinei depășea 1,3 miliarde de locuitori în 2017.

  Dar, dacă Huawei România nu ne oferă aceste informații, le căutăm singuri în presa străină. Astăzi, a apărut o nouă informație potrivit căreia, ”Huawei o duce chiar foarte bine în China.”

  Firma de cercetare Canalys spune că, producătorului de smartphone-uri chinez i-au crescut cu 66% vânzările de la an la an. În ultimul trimestru, Huawei a livrat 41.4 milioane de dispozitive în China.

  Asta înseamnă, local, un record de 42% cotă de piață. Iar această cotă de piață este în continuă creștere. Oppo, Vivo, Xiaomi și Apple se târâie și ei ușor pe coate și împart ce mai rămâne în China. De restul producătorilor mai mici de smartphone-uri nu mai spunem nimic.

  Citește și: SOARTA TELEFONULUI TĂU HUAWEI

  Să luăm în calcul că Huawei a vândut telefoane în SUA până în luna iunie a acestui an. Dar și că în Europa a lansat seria P30 în primăvară, iar P30 lite în luna mai. Astfel, vedem că, de fapt, în afara Chinei Huawei nu stă chiar așa strălucit la capitolul vânzări.

  Huawei nu a mai lansat niciun smartphone nou în România și alte țări europene din luna mai. E drept, lansarea Mate 30 a fost în Germania, dar nu pentru publicul german și nu pentru europeni. De fapt, telefonul s-a lansat în Germania, dar pentru piața din China. Iar serviciile Google îi lipsesc acestuia cu desăvârșire.

  Dar, să revenim.

  Câte telefoane vinde, de fapt, Huawei în afara Chinei?

  Vorbim strict de anul 2019. Un an în care Huawei stă pe teren mișcător. Un an în care, deși inovează, deși lansează smartphone-uri foarte bune, nu reușește să vândă. În schimb, forțează un marketing înșelător prin care să inducă publicul în eroare, că totul e în regulă.

  Așadar, haideți să calculăm cu aproximație împreună.

  Ultimul trimestru aduce în China vânzări de 41.4 milioane de unități smartphone. Desigur, la pachet cu lansarea unui smartphone mult așteptat – Huawei Mate 30. Dacă luăm în calcul și succesul seriei P30 din primăvară, mai avem vândute în primul trimestru cel puțin încă atâtea unități. Intermediar, cel mai probabil să mai fie alte 30 – 35 de milioane de smartphone-uri  vândute.

  În total, în 2019, în 3 trimestre, Huawei a vândut cel puțin 120 de milioane de smartphone-uri în China. Ceea ce înseamnă că în SUA, Europa și alte piețe din afara Chinei, în cele trei trimestre s-au vândut în total 80 de milioane de unități. Desigur, o estimare cu indulgență. Dar, Huawei poate oricând să ne ofere cifrele reale.

  Dat fiind excluderea din SUA în iunie, cel mai probabil în SUA nu au fost vândute mai mult de 20 de milioane de smartphone-uri anul acesta.  Am spus 20 de milioane într-un caz fericit.

  Deci, câte telefoane vinde Huawei în Europa?

  Dar câte telefoane vinde Huawei în România?

  Dat fiind că nu mai există niciun telefon nou lansat de Huawei din luna mai, oare cum arată cifrele la noi?

  Huawei România nu comunică nimic în acest sens. Însă, se laudă cu 200 de milioane de smartphone-uri vândute în primele trei trimestre din 2019.

  Aștept cu interes o mai mare transparență din partea Huawei România. Nu ar strica să nu mai fie românii induși în eroare că e totul roz. Știu că se așteaptă salvarea prin Harmony OS. Dar, până atunci, haideți să recunoaștem că Huawei a avut un an greu și că trebuie să recupereze. Să nu ne mai mințin cu cifre globale, din care ¾ înseamnă China. Nu e onest față de fanii brandului.

  Disclaimer: Socotelile noastre s-ar putea să fie eronate. De aceea, așteptăm cu interes să ne corecteze Huawei România. Din păcate, dincolo de comunicatul cu 200 de milioane de telefoane vândute în 2019, nu găsim altceva.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here