ShaneDawsonXJeffreeStar: Lecție de Influencer Marketing

Muche Ecaterina
- 2.11.2019, 22:48 în Online
8

SHARES
ShaneDawsonXJeffreeStar

ShaneDawsonXJeffreeStar: A fost o noapte lungă, oameni buni. Twitter-ul a explodat, website-uri au picat, oamenii și-au pierdut mințile. Pentru mine a fost cea mai interesantă și ”nerve wracking” noapte de la licență încoace. Iar de atunci au trecut ceva ani.

Vorbeam într-un articol anterior despre Industria Cosmetică și despre toxicitatea ce o înconjoară. Ei bine, astăzi vorbim despre ce înseamnă să fii un CREATOR DE CONȚINUT INFLUENT. Dar, mai ales, ce se întâmplă când o campanie de marketing este făcută ca la carte. Pornind de la concept și continuând cu strategie, planificare și implementare.

Puțin context

Shane Dawson și Jeffree Star, unii dintre cei mai mari youtuberi din lume, au lucrat de la începutul anului pentru lansarea unei noi colecții de cosmetice.

Pentru cei care nu știu, Shane Dawson nu este și nu a fost un Beauty Guru. Nici un Beauty Influencer. De fapt, nu a avut niciodată nicio legatură cu Industria Cosmetică. În schimb, Shane este un foarte cunoscut youtuber, cu 11 ani experiență pe platformă.

Omul ăsta le-a făcut pe toate. De la parodii, teorii ale conspirației și terminând cu documentare. În prezent are 23 de milioane de abonați și numărătoarea nu se oprește aici. După ce a creat seria ce documentează viața lui Jeffree Star în 2018,  cei doi au devneit foarte buni prieteni. Iar Jeffree, fiind un om de afaceri, a văzut o oportunitate de colaborare cu Shane în industria Cosmetică.

Jefree Star este un cunoscut youtuber si un guru in industria cosmetică. Mai mult decât atât. Jeffree deține propria companie de cosmetice: Jeffree Star Cosmetics. Ca de altfel și propria companie de merch (haine si accesorii): Killer Merch. Pentru aceasta din urmă colaborează cu youtuberi și comedianți precum Kevin Hart, Theo Von, Lil Dicky.

Revenind în prezent … The Conspiracy Collection

Pe 1 octombrie Shane ridică primul video din seria The Beautiful Wold of Jeffree Star. Această mini serie de documentare ne arată ce se întâmplă în spatele industriei cosmetice. Dar și cât costă să creezi o paletă de make-up și alte produse cosmetice. De asemenea, ne arată care sunt pericolele. Culminand cu lansarea propriu-zisă a liniei sale de cosmetice. Un deliciu pentru cei interesați de make-up.

Până pe 01 noiembrie aveam deja 6 videoclipuri foarte bine gândite care aveau să zguduie internetul.

conspiracy

Lansarea liniei de cosmetice ShaneDawsonXJeffreeStar

Nu exagerez cu nimic când spun că nu am văzut așa ceva niciodată. Într-un minut de la lansare, website-ul lui Jeffree Star a căzut, mort, nu mai respira.

Totul s-a întâmplat atât de repede, încât cei doi, Shane și Jeffree, nici nu au apucat să anunțe oficial lansarea.

Pe Twitter #ShaneDawsonXJeffreeStar a fost no 1 Trending nu doar în SUA, ci Worldwide

Partenerii acestei lansări au fost Morphe Cosmetics, Beautylish, Sephora. Într-o oră de la lansare, Morphe deja anunța că paleta este Out of Stock. Website-ul Beautilish a picat, dar nu înainte de a fi Out of Stock, de asemenea.

twitter jeffree star-1 twitter jeffree star

Shopify, website-ul care oferă servicii pentru Kylie Jenner, Fashion Nova, KKW Beauty este platforma care oferă support si pentru Jeffree Star Cosmetics. Ei bine, traficul pe platforma de ecommerce a fost atât de mare încât platforma Shopify, precum și website-ul lui Jeffree au fost căzute pentru aproape 3 ore. Shopify a lucrat la mentenanță pentru aproximativ 7 ore.

ShaneDawsonXJeffreeStar morphe ShaneDawsonXJeffreeStar

Pe scurt, aproape toate produsele sunt acum Out of Stock. S-a plâns, s-a râs și s-au făcut bani.

Ce înseamnă cu adevărat Influencer Marketing – O lecție marca ShaneDawsonXJeffreeStar

Existau speculații că cei doi, Jeffree and Shane, lucrează la o colecție nouă încă de la începutul anului. Dar nimeni, nimeni nu se aștepta la ce a urmat.

Shane s-a retras o perioada din crearea de conținut pe Youtube. Împreună cu Andrew Siwiki, cameramanul său, au lucrat doar la acestă mini serie de 6 episoade.

Shane a câștigat anul acesta titlul de YouTuber of the Year în cadrul Shorty Awards.

Prin faptul că au ales să documenteze întregul proces de creație al aceste colecții, Shane și Jeffree au pus bazele unei campanii de marketing extraordinare.

Timp de o luna, de la lansarea primei părți din serie si până în momentul lansării întregii colecții, noi, abonații, am fost ținte pentru placement. După o lună de zile și după 6 video-uri din mini serie am fost convinși să ne dăm banii celor doi.

Ce îi face diferiți pe ShaneDawsonXJeffreeStar

Shane și Jeffree au răspuns întrebărilor consumatorilor. Au deschis ușile și au arătat ce se întâmplă dincolo de momentul lansării. De data aceasta, consumatorii nu au dat banii doar pentru pentru că erau abonați. Ci pentru că au încredere în cei doi și în colecția nou lansată.

Tinând cont că foarte multe persoane nu au reușit să pună mâna pe colecția ShaneDawsonXJeffreeStar din cauza dificultăților tehnice, m-aș fi așteptat ca atmosfera pe Twitter să devină negativă.

S-a întâmplat contrariul. Abonații și consumatorii s-au arătat extrem de înțelegători. Mai ales că, atât Shane, cât și Jeffree i-au ținut la curent cu noutățile. Acest lucru ne arată, din nou, importanța rețelelor social și accesul la informație.

ShaneDawsonXJeffreeStar ShaneDawsonXJeffreeStar

Un consumator informat, înseamnă un consumator fericit

Colecția nu este neaparat ieftină!

Este accesibilă? Depinde cât câștigi. Doar paleta, fără alte accesorii, costă 52 de dolari.

Aș cumpăra-o? Da! În mod clar. Aș cumpăra-o doar pentru campania pe care au dus-o cei doi. Dincolo de asta, produsele sunt foarte bune si vegane. Deja dețin câteva dintre produsele Jeffree Star. Așa că, voi cumpăra cel puțin o parte din colecție când ajunge la noi.

Marionnaud este distribuitorul exclusiv Jeffree Star în Romania. Dpre suprinderea mea, unele produse vândute prin brand sunt chiar mai ieftine decât în SUA.

Colecția nu va ajunge în Romania pentru o perioadă. Din experiența mea, colecțiile Jeffree Star ajung la noi cam la o lună de la lansare.

Dacă studiați marketing sau doar vă plictisiți, merită să urmăriți seria lui Shane. Aceasta este încă în derulare. Următoarele videoclipuri vor arată ce se întâmplă după lansare. Așa că, vom vedea evenimente, călătorii, plus multe alte lucruri interesante.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!