More

  WhatsApp dă în judecată NSO Group pentru spionarea utilizatorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  WhatsApp dă în judecată NSO Group pentru că ar fi spionat utilizatorii aplicației. Compania NSO Goup Technologies se ocupă cu cyber security intelligence, iar potrivit WhatsApp a fost implicată în atacuri cibernetice la adresa utilizatorilor.

  În luna mai, WhatApp a decoperit o vulnerabilitate software majoră. Folosindu-se de problemă, hackerii puteau încărca spyware în telefoanele utilizatorilor prin apeluri video. Asta inclusiv atunci când persoanele nu răspundeau la apelul video.

  Citizen Lab este organizația care a descoperit vulnerabilitatea. Firma a precizat că atacul a fost folosit cu țintă clară asupra jurnaliștilor și a susținătorilor drepturilor omului.

  Software-ul malițios folosit în atac, numit Pegasus, a fost dezvoltat de NSO Group, a cărui software a fost contractat de guverne represive din întreaga lume.

  WhatsApp dă în judecată NSO Group

  Când WhatsApp a depistat vulnerabilitatea, NSO Goup a spus că nu este implicată direct în utilizarea directă a software-ului. În schimb, Will Cathcart de la WhatsApp spune că are dovada implicării directe a NSO în atac.

  ”Acum, urmează să supunem NSO legilor statului american și legilor federale. Incluzând Legea privind fraudele și abuzurile informatice din SUA.”, scrie reprezentantul WhatsApp.

  ”Contestăm vehement acuzațiile aduse astăzi și le vom combate cu vigurozitate.”, a declarat NSO Group prin intermediul unui comunicat de presă. Compania spune că va lua măsuri atunci când unul dintre produsele sale este utilizat în alte scopuri decât pentru lupta împotriva criminalității sau a terorismului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.