More

  Twitter va interzice reclamele politice la nivel global

  Începând cu 22 noiembrie, Twitter interzice toate reclamele politice la nivel global. Vestea a fost făcută publică miercuri de CEO-ul companiei, Jack Dorsey.

  Schimbările vor afecta reclamele candidaților. Însă reclamele care încurajează participarea alegătorilor la vor  fi în continuare permite, împreună cu alte excepții. Dorsey spune că o politică completă va fi disponibilă public începând cu 15 noiembrie.

  CEO-ul Twitter:

  ”Unii ar putea să spună că acțiunile noastre de astăzi ar putea favoriza agenții generali.”, spune Dorsey. ”Dar am asistat la multe mișcări sociale care au au avut impact major fără publicitate politică.”

  Decizia Twitter vine la câteva săptămâni după ce Facebook s-a împiedicat de aceeași problemă. La începutul lunii octombrie, campania prezidențială a lui Joe Biden pentru 2020 a depus scrisori la Facebook, Twitter și YouTube prin care solicită ca acestea să refuze să ruleze reclame politice înșelătoare sau false.

  Campania lui Biden a devenit ținta unor serii de reclame lansate de campania de realegere a lui Donald Trump. Acestea pretind că familia lui Biden ar avea legături cu guvernul din Ucraina.

  ”Nu este vorba despre libera exprimare.”, spune Dorsey. ”Este vorba despre a plăti pentru impact. Iar plata pentru a crește impactul unui discurs politic are ramificații puternice pe care infrastructura democratică din zilele noastre s-ar putea să nu reușească să o administreze.”

  Twitter a mai analizat o serie de politici prin care să împiedice politicienii să facă declarații false pe platforma sa. Dar încă nu au fost puse în aplicare.

  La începutul acestei veri, Twitter spunea că ar elimina tweeturile de la persoane publice precum Trump. Întrucât acesta a încălcat regulile platformei de-a lungul timpului. Însă, pentru moment, nu am văzut nicio mișcare în acest sens.

  Ce părere ai despre decizia Twitter. Scrie-ne în comentarii!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here