More

  China interzice tehnologiile americane în departamentele guvernamentale

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  China interzice tehnologiile americane în departamentele guvernamentale. Țara asiatică a început să aibă interdicții comerciale pentru companiile americane. Acest lucru a apărut în schimbul interdicției pe care SUA o are față de echipamentele Huawei.

  Financial Times spune că,  Beijing a ordonat tuturor instituțiilor guvernamentale să renunțe la folosirea de echipamente americane.

  Conform raportului, China va trece în decurs de 2 ani de la hardware-ul și software-ul american la alternative locale.

  Nu este prima dată când China interzice tehnologiile americane

  În trecut, China a mai declarat în mod public că va interzice tehnologiile fabricate în America. De data asta însă, acest lucru se va realiza mai rapid, China dorind să renunțe la diferite servicii din alte țări și să se axeze pe resursele proprii. Alte țări, precum Rusia, fac tot posibilul să-și impună tehnologia provenită din țară, în defavoarea celei străine.

  De asemenea, China caută noi soluții prin care să aibă mai mult control asupra internetului. În 2017, conducerea chineză votând o lege specială pentru securitatea internetului.

  Ce urmează pentru China și alte companii

  Printre companiile care vor avea probleme din cauza interdicției impusă de China se numără Microsoft, care deja are o relație instabilă cu țara. Ca de altfel și HP, Dell sau Apple.

  Înlocuirea hardware-ului este destul de dificilă, dar înlocuirea software-ului Microsoft sau Apple la o scară atât de mare prezintă o provocare exponențială pentru țară. De asemenea, industria de software a Chinei este relativ nedezvoltată, comparat cu cea a altor țări, precum SUA.

  Pentru unii, Lenovo ar putea fi salvarea. Producătorul chinez de hardware, deja un furnizor major al guvernului, ar putea suplini locul hardware-ului american.

  Însă, alții spun că nu este o idee prea bună. Motivul fiind acela că hardware-ul și software-ul chinez nu s-ar potrivi cu alternativele din SUA. Oricum, rămânem cu ochii pe China și SUA și vă ținem la curent cu noutățile, pe măsură ce se face lumină în acest caz.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.