More

  India propune noi reguli pentru accesarea datelor utilizatorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  India propune noi reguli pentru accesarea datelor utilizatorilor, similare cu GDPR-ul în Europa. Regulile impun companiilor de tehnologie să primească acordul utilizatorilor înainte să colecteze și prelucreze datele personale ale acestora.

  Pe de altă parte, regulile vor fi mai puțin restrictive pentru guvern. Acestea vor avea permisiunea să solicite date non-personale și anonime de la companii.

  În timp ce, unii spun că India se îndreaptă către GDPR-ul european, alții afirmă că, de fapt, copiază politicile pe care le întâlnim în China.

  Spre exemplu, noile reguli din India stabilesc mai puține restricții pentru utilizarea datelor sensibile de către structurile guvernamentale. Inclusiv dacă este vorba despre date biometrice, după cum informează NYT.

  De ce propune India noi reguli

  Noile reguli sunt propuse în prima Lege Națională de Protecție a Datelor, numită „Proiectul de Lege Privind Protecția Datelor cu Caracter Personal 2019”.

  O copie a proiectului de lege apărută marți permite scutirea oricărei agenții guvernamentale să aplice legea în interesul suveranității și integrității Indiei, securității statului și a relațiilor cu alte state.

  Dacă proiectul de lege va trece, unele legi controversate întocmite cu mult timp în urmă ar rămâne neschimbate. Mai mult, proiectul ar putea schimba și modul în care companiile globale văd India.

  Proiectul din New Delhi a fost adoptat de către Cabinetul Uniunii săptămâna trecută. Însă, nu a fost făcut public pentru a nu crea probleme pentru Google, Facebook, TikTok și alte companii care au deja probleme de reglementare în India.

  Proiectul de lege a fost creat de India în urmă cu doi ani. De atunci și până în prezent a suferit mai multe modificări.

  Un alt proiect anterior acestuia a fost făcut public anul trecut. Acesta declara că, guvernul indian nu trebuie să aibă capacitatea să colecteze și să prelucreze date cu caracter personal. Însă, acest lucrur era posibil doar dacă exista o procedură legală înainte de colectare.

  Câteva nereguli în ceea ce privește proiectul de lege indian

  India nu știe, încă, diferența dintre intermediari, platforme social media sau intermediari social media.

  În ultima versiune a proiectului de lege, nu s-a pus problema serviciilor de plată, a furnizorilor de internet, a motoarelor de căutare și a altor servicii ca intermediari social media.

  O altă regulă propusă se adresează Facebook, Twitter și altor platforme care permit interacțunea dintre doi sau mai mulți utlizatori. India cere platformelor să existe o verificare a identității utilizatorilor, la fel cum există și pentru conturile vedetelor.

  Și WhatsApp a fost adus în vorbă în proiectul de lege. Guvernul indian a cerut platformei să găsească o soluție care să permită autorităților să idetentifice utilizatorii. WhatsApp a insistat că orice acțiune de acest fel înseamnă o spargere a criptării, astfel distrugând confidențialitatea și securitatea a peste un miliard de oameni.

  Câțiva critici s-au arătat îngrijorați față de noile reguli propuse. Udbhav Tiwari, consilierul politicii publice Mozilla, precizează că proiectul va reprezenta amenințări noi pentru populația Indiei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.