More

  Canada taxează Volkswagen pentru emisiile de noxe

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Canada taxează Volkswagen pentru emisiile de noxe. De altfel, un scandalul care pare să nu se mai termine pentru companie.

  Dieselgate continuă pentru Volkswagen. Canada acuză producătorul auto că a importat 128.000 de vehicule care contravin legilor țării când vine vorba de mediul înconjurător. VW este acuzat de 60 acțiuni de încălcare a legii canadiene de protecție a mediului. Două acuzații sunt pentru furnizarea de informații false.

  Canada taxează Volkswagen – Cum o scoate compania la capăt

  În urma acuzațiilor, un purtător de cuvânt al companiei germane a declarat că: VW cooperează pe deplin cu Departamentul pentru Protecția Mediului și Schimbării Climatice (ECCC) din cadrul Guvernului Canadei.

  Mai mult, VW spune că: intenționează să se ocupe de acuzații cât mai repede posbil.

  „În cadrul ședinței, părțile vor supune o propunere de rezoluție și vor solicita aprobarea acesteia de către Curte.”, declară un purtător de cuvânt al companiei.

  Volkswagen a stabilit cu guvernul SUA suma de aproximativ 25 de miliarde dolari pentru importul a aproximativ 500.000 de vehicule care au încălcat standardele EPA.

  Număr de patru ori mai mare decât cel din Canada. Până în prezent, producătorul auto a trebuit să plătească 33 de miliarde de dolari la nivel global în urma scandalului.

  Urmările scandalului VW Dieselgate

  Ca să ne aducem aminte, masinile Volkswagen au fost echipate cu un dispozitiv care înregistra un nivel de noxe emise mai mic decât cel real. Mai mult decât atât, emisiile înregistrate au ajuns să fie și de până la 25 de ori mai mari decât cele permise de lege.

  Potrivit unor estimări ale specialiștilor, emisiile acestea ar fi provocat aproximativ 20.000 de decese pe an. Cauzele au fost bolile respiratorii sau alte probleme de sănătate publică.

  Pe langă amenzile primite, directorul executiv al companiei, Martin Winterkorn, a fost acuzat în Germania de fraudă și ar putea petrece până la 10 ani în închisoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.