More

  iPhone limitează accesul copiilor printr-un nou control parental

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  iPhone limitează accesul copiilor pe telefon odată cu lansarea de iOS 13.3. Actualizarea oferă acum părinților un set de funcții care să-i ajute să combată dependența de telefon a celor mici.

  Noile funcții stabilesc cu cine vor putea vorbi copii într-un anumit interval orar. Limitele se impun atât pentru apeluri telefonice, mesaje cât și pentru FaceTime.

  Mai mult, părinții pot personaliza aceste limite în perioada de timp permisă copilului pe telefon. Aceștia pot, inclusiv, să stabilească ora de la care cei mici nu mai au voie să utilizeze dispozitivul mobil.

  Cum limitează iPhone accesul copiilor

  În noua secțiune numită Communication Limits din setările telefonului, utilizatorii iPhone au opțiunea de Screen Time, unde pot stabili limite.

  Dacă cei mici trebuie să fie contactați într-un anumit interval de timp, acest lucru este posibil. Însă, doar de către persoanele din agenda telefonică.

  Screen Time oferă o opțiune și pentru controlul parental, unde părinții pot seta aceleași limite sau pot atribui doar un contact pe care copilul îl poate apela sau la care poate trimite mesaje. De asemenea, funcția permite părinților să gestioneze de la distanță contactele iCloud din telefonul minorului.

  Funcția este utilă îndeosebi pentru copiii care folosesc telefonul până la ore târzii. Ca de altfel și în cazul copiilor care obișnuiesc să folosească telefonul în timpul orelor de curs.

  În plus, Screen Time mai poate seta și perioade de timp în care telefonul să nu poate fi folosit deloc.

  Alte companii care au introdus controale parentale mai eficiente

  Apple nu este singura companie care a impus restricții în ceea ce privește accesul copiilor la telefon.

  Google a introdus propriul set de limite și instrumente pentru Android. Chiar și Facebook și Instagram au modificat părțile de software și algoritmii care se concentrează pe noi metrici, precum Time Well Spent.

  Dacă Screen Time are efect asupra copiilor, nu înseamnă că are același rezultat și pentru adolescenți. Aceștia  au descoperit și au împărtășit deja celorlalți diferite metode prin care pot ”păcăli„ opțiunea.

  Încă nu există un mod clar prin care pot dezactiva această funcție, dar cu siguranță,cu trecerea timpului, vor exista „hack-uri”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.