More

  Facebook înființează Consiliul de Supraveghere a Conținutului

  Facebook înființează Consiliul de Supraveghere a Conținutului. În ultimul an, compania a lucrat la înființarea unui asemenea consiliu, pentru care s-au alocat 130 de milioane de dolari.

  Investiția este de ajuns pentru a acoperi cheltuielile consiliului pentru aproximativ 6 ani sau 2 mandate a câte 3 ani. Din această sumă se vor plăti spațiul pentru birou, personalul și cheltuieli de călătorie. Facebook spune că, va continua finanțarea consiliului de administrație după acești ani.

  De ce Facebook înființează Consiliul de Supraveghere a Conținutului

  Consiliul de supraveghere care a fost numit Curtea Supremă a Facebook a fost înființat ca o modalitate pentru ca utilizatorii să facă apel la deciziile de conținut ale companiei precum violența, comportamentul infracțional, pornografia, dar și reclame.

  Prin înființarea Curții Supreme Facebook, compania își dorește să consolideze încrederea utilizatorilor.

  Curtea Supremă Facebook va putea lua decizii obligatorii, independente de directorul executiv Mark Zuckerberg. Consiliul va fi lansat în prima jumătate a anului 2020 și va fi format din membrii, de asemenea, independenți de companie.

  Cum va funcționa Consiliul de Supraveghere a Conținutului

  Facebook plănuise să anunțe deja co-președinții și membrii Consiliului. Însă, din cauza numărului mare de candidați – 1.000 de candidați pe 40 de locuri în consiliu -, aceștia vor fi anunțați anul viitor.

  Pentru a se asigura că fondurile sunt gestionate cum trebuie, Facebook a creat și un trust. Acesta se va ocupa de o bună guvernare și responsabilitate și va avea ca sarcini administrarea salarizării, respectarea impozitelor și revizuirea bugetului anual.

  Facebook se așteaptă să aibă cel puțin trei trusturi individuale, cu Brown Brother Harriman Trust Company of Delaware în frunte.

  Gigantul s-a asigurat că, acest consiliul se va baza pe respectarea principiilor drepturilor omului. În teorie, acest lucru va ajuta la structurarea comitetului pentru a promova drepturile omului.

  Facebook va fi deschis la recomandările cu privire la diversitatea membrilor, la comunicarea transparentă dintre aceștia și la protecția vieții private.

  Consiliul nu este încă întocmit. Încă mai sunt lucruri de pus la punct, precum funcțiile membrilor din consiliul de administrație.

  Însă, compania așteaptă audirea cazurilor în cadrul consiliului de anul viitor. Până atunci, mai pot apărea multe probleme și provocări în ceea ce privește reglementările Facebook.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here