Ce cadouri să mai cumperi de Moș Crăciun

Mădălina Gănescu
- 16.12.2019, 19:30 în Gadgets
0

SHARES

Noua, românilor, ne place să facem cadouri. Dar ne place și să primim cadouri. De Paște, Moș Nicolae, Moș Crăciun, de zile onomastice sau de naștere. La revenirea în țară dintr-o vacanță sau dintr-o delegație. La aniversarea zilei în care ne-am logodit, căsătorit sau ne-am dat demisia. Pur și simplu ne plac cadourile. Căutăm pretexte pentru a investi în ele, chiar dacă uneori s-ar putea dovedi inutile celor cărora le oferim.

Am intrat în luna cadourilor. A trecut Sf. Andrei, a trecut și Sf. Nicolae. Pe 24 vine Moș Crăciun, pe 27 e Sf. Ștefan și tot așa. O să avem motive nenumărate să cumpărăm și să primim cadouri. Însă, când nu știm ce cadouri să mai cumpărăm, ce cadouri mai cumpărăm?

În minutele ce urmează vreau să vă vorbesc despre o categorie de produse la care sigur nu v-ați mai gândit de multă vreme. Aparatele foto instant.

Vă aduceți aminte când mergeați în vacanță la Costinești, Mamaia sau Eforie Nord și făceați poze cu maimuța și crocodilul? Plăteau, ce-i drept, părinții destul de mult pe o fotografie sau două instant. Dar când vă uitați la ele, după atât timp, spuneți drept – suspinați, nu-i așa? Eu una, da!

Dacă faceți parte din generația celor născuți până în anii 2000, n-aveți cum să nu fiți melancolici când vedeți un aparat foto instant. Chiar dacă aveți acum la purtător smartphone-ul care vă ajută să realizați cât de multe fotografii vreți, la rezoluții care mai de care mai mari și contraste ale culorilor care mai de care mai captivante. Cu funcții Bokeh, live sau mai știu eu ce alte astfel de inovații.

Aparatul foto instant nu va muri niciodată în inimile noastre. Iar producătorii de aparate foto știu asta. Și nu doar că știu, ne alimentează nostalgia cu dispozitive colorate și jucăușe.

kodak smile

Când nu mai știi ce cadouri să cumperi, alege un aparat foto instant

În special dacă faci asta pentru o persoană de sex feminin. Deși, nici bărbaților nu cred că le displace un astfel de cadou. Mai ales obișnuiesc să imortalizeze momente din viața lor într-o manieră inedită.

Am testat timp de peste două luni apartul foto instant Kodak Smile, distribuit de ATU IT în România. Mai am acasă un astfel de aparat, primit acum câțiva ani de zile. Și, chiar dacă nu l-am folosit prea des, tot am realizat cu el câteva fotografii instant pe care le-am lipit pe frigider.

Un astfel de produs nu este nici ieftin, nici scump. Este, să spun așa, pe măsura nostalgiei. Costă aproximativ 150 de euro. Dar, în condițiile în care dăm acum peste 1000 de euro pe un telefon fără servicii Google, ce mai înseamnă 150 de euro?

Aparatul Kodak Smile are un design ergonomic, care fură priviri. Vine cu bliț reglabil, temporizator și afișaj vizor LCD. Bateria se încarcă cu orice încărcător Type-C, iar pentru stocarea fotografiilor poți folosi carduri microSD de până la 256GB.

Dacă vreți să aveți parte de fotografii creative, puteți chiar să imprimați și câte două imagini pe aceeași hârtie fotografică. Iar partea și mai tare la acest aparat este că poți lipi fotografiile pe orice suprafață dorești, pentru că acestea vin cu suprafață adezivă detașabilă.

Un experiement cât se poate de distractiv ar fi să realizezi fotografii instant din vacanță și să creezi o tablă specială în casă unde să le lipești pe toate. Dacă vreți să realizați vederi din vacanță, puteți seta un cadru în jurul fotografiilor, apoi să scrieți ce mesaje doriți.

Când am pus mâna prima dată pe cameră, m-am întrebat dacă va reda fotografii de calitate. Pentru că ne-am săturat cu toții de magneții de frigider de la nunți care după niciun an își pierd culorile și strălucirea. Hârtia fotografică folosită de Kodak Smile este tratată și astfel protejează amintirile de lacrimi, daune de apă și murdărie.

cadouri

Dar, să v-o spun pe aia și mai tare

Cumpărați acest aparat și nu are nevoie de cerneală, toner sau cartușe. Ați mai auzit de asta? Hârtia Zink este tot ce aveți nevoie. Aceasta are încorporate cristale de culoare care se activează automat de fiecare dată când realizați fotografiile. Așa încât, singurele costuri suplimentare vor fi cele cu hârtia fotografică. Un cartuș de 20 de hârtii fotografice Kodak costă de la 89 lei pe cameredigitale.ro. Camera vine deja cu un stoc de hârtii, dar depinde de tine cât de multe vrei să realizezi.

Dacă e să facem un cost per fotografia imprimată, am avea un preț de 4.95 lei. Dat fiind că orice magnet din orice călătorie costă cel puțin 1,5 euro, ieși mai câștigat dacă îți creezi singur propriile suveniruri.

Unii ar spune că aparatul foto instant este pentru hipsteri. Eu zic că este pentru orice persoană care pune preț de crearea de amintiri inedite. Trebuie să privești aparatul nu ca pe o investiție financiară, ci ca pe o investiție sentimentală.

Așadar, când nu știi ce cadouri să mai cumperi, ai putea încerca Kodak Smile. Se utilizează extrem de simplu și este un produs care stârnește curiozitatea celor din jur.

Nu te aștepta la fotografii senzaționale, pentru că senzorul are o rezoluție de doar 10Mpx. În plus, imaginile sunt imprimate pe o dimensiune de 50 x 76 mm. Însă, dacă știi să folosești lumina naturală și ambientală în avantajul tău, sigur vei obține rezultate spectaculoase.

Voi ce cadouri recomandați celor care ne urmăresc să cumpere? Vin sărbătorile, zile de naștere sunt tot anul, iar mai multe sugestii nu ar strica deloc.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!