More

  Marea Britanie interzice vânzarea telefoanelor codate

  Marea Britanie interzice vânzarea telefoanelor codate. Regatul Unit dorește o lege prin care să devină interzisă vânzarea telefoanelor ce nu permit mai mult de o anumită rețea pe acestea.

  Rețelele de telefonie mobilă precum O2, Sky, Three și Virgin Mobile au început deja vânzarea de telefoane decodate. Dar Ofcom dorește ca BT Mobile/EE, Tesco Mobile și Vodafone să facă la fel.

  De asemenea, Ofcom își mai dorește ca rețelele să ofere detalii clare, dacă telefoanele sunt sau nu blocate.

  Cum a funcționat vânzarea de telefoane codate

  În timp ce O2, Virgin și Three au vândut telefoane codate în urmă cu câțiva ani, de curând au început vânzarea celor necodate. Spre deosebire de aceste rețele de telefonie, BT Mobile a vândut telefoane deblocate până în februarie 2018. Apoi rețeaua a trecut la o politică de blocare a acestora, asemenătoare cu rețeaua EE din Germania.

  BT Mobile și EE percep anumite taxe pentru deblocarea telefoanelor înainte de terminarea contractului, dar numai după 6 luni de la încheierea acestuia. Vodafone deblochează gratuit telefonul după 3 luni de la contract.

  De asemenea, Tesco Mobile deblochează telefonul gratuit în orice moment. Dar, pentru acest lucru, clienții vor plăti treptat timp de un an de la achiziționare.

  Chiar și așa, jumătate dintre britanici au probleme cu deblocarea telefoanelor. De cele mai mult ori, acest lucru se datorează așteptării pentru un cod de deblocare sau obținerea unuia care nu funcționează. Unii clienți susțin că au încheiat contractele pentru serviciile rețelei până au primit codul.

  De ce dorește Marea Britanie interzicerea telefoanelor codate

  Ofcom vrea egalitate pentru clienți. Autoritatea de reglementare sugerează faptul că astfel de probleme descurajează britanicii să treacă la o altă rețea. Peste o treime dintre britanici au încercat să schimbe rețeaua, dar au renunțat din cauza telefoanelor codate.

  Așadar, Ofcom vine cu două propuneri. Prima îi vizează pe operatori să vândă telefoane care sunt deja deblocate sau să facă în așa fel încât să oamenii să le poată decoda singuri.

  A doua propunere dorește ca furnizorii rețelelor să deblocheze automat telefoanele și să informeze clienții printr-un mesaj. Dacă nu este posibil acest lucru, Ofcom a cerut trimiterea de coduri de deblocare clienților, cu indicații despre cum să-și deblocheze telefoanele după încheierea contractului.

  Prima opțiune pare mult mai simplă din punctul de vedere al autorităților. Metoda ar evita o pierdere de timp pentru clienți și totodată aceștia vor avea libertatea de a folosi cartelele SIM din alte țări.

  Propunerile vor fi dezbătute la începutul lunii martie 2020. Dacă Ofcom va decide interzicerea telefoanelor blocate, acest fapt va intra în vigoare la un an de la anunțarea acesteia.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here