More

  G Suite mărește gradul de securitate pentru conturi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  G Suite interzice accesul aplicațiilor care vor să se conecteze la contul de Google cu numele de utilizator și parola. Aceste conturi își vor pierde accesul începând din luna iunie a anului viitor.

  Când o aplicație trebuie să se conecteze la contul de Google, sunt două modalități prin care se poate conecta. Fie printr-un token OAuth, fie prin numele de utilizator și parolă. Așadar, G Suite consideră a doua modalitate ca nefiind foarte sigură.

  G Suite descurajează aplicațiile nesigure prin acest anunț

  Anunțul a fost publicat pe blogul de actualizări G Suite, din care reiese faptul că Google face un pas înainte pentru a securiza aceste conturi. Deși majoritatea aplicațiilor au trecut la conectarea prin OAuth, încă sunt aplicații mai vechi ce se bazează pe modalitatea mai puțin sigură.

  Există versiuni mai vechi ale Microsoft Outlook, IMAP și a aplicațiilor de calendar care se sincronizează prin CalDAV. Chiar și aplicațiile de e-mail și de calendar de pe MAC sau iOS permit conectarea doar cu numele de utilizator și parola. Prin urmare, acestea fiind folosite ca aplicații nesigure.

  De când intră în vigoare hotărârea

  Începând cu iunie 2020, conturile G Suite nu se vor mai putea conecta la o aplicație considerată mai puțin sigură. Chiar dacă aceasta este folosită de către utilizator în mod constant, acesta nu va mai avea acces la ea.

  Prin această decizie, Google își mai dorește ca, din 15 februarie 2021, să elimine toate aplicațiile care necesită o conectare așa ușoară la contul G Suite.

  Utilizatorii sunt sfătuiți să caute alternative ale aplicațiilor ce necesită conectarea prin OAuth, în locul conectării mai ușoare. Asta, sau ar putea încerca să covingă dezvoltatorul să folosească metoda mai sigură de conectare Google.

  Chiar dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu este prea încântătoare pentru utilizatori, aceștia au la dispoziție 15 luni pentru a găsi o soluție pe placul lor.

  Pentru moment, doar conturile G Suite sunt vizate de această schimbare. Conturile Google personale încă pot folosi aplicații nesigure, dar este o chestiune de timp până vom fi nevoiți să găsim aplicații mai bine securizate și pentru aceste conturi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.