More

  Serviciile Google vor fi interzise în Turcia

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Serviciile Google vor fi interzise în Turcia. Decizia a fost luată în urma unei dispute între Google și guvernul Republicii Turcia. Asta înseamnă că noile smartphone-uri care rulează pe platformă Android care vor fi vândute în țara orientală nu vor avea aplicații de la Google.

  Reuters informează că, Google le-a comunicat partenerilor Android din Turcia și faptul că nu vor mai putea lucra la noile telefoane vândute în țară. Discuția dintre Turcia și Google se desfășoară în mod special în jurul motorului de căutare Google.

  Ce spune gigantul online despre faptul că serviciile Google vor fi interzise

  Ne-am informat partenerii de afaceri că nu vom mai putea colabora cu ei pentru noile telefoane Android lansate pe piața din Turcia.

  Clienții vor putea achiziționa dispozitivele existente și vor putea utiliza aplicațiile în mod normal. Celelalte servicii Google nu vor fi afectate.”, anunță Google.

  Mai pe scurt, această declarație spune că, turcii încă pot beneficia de serviciile Google la achiziționarea unui telefon existent deja pe piață. Problema va fi, de acum încolo, la noile modele care urmează să fie lansate în țară.

  Care sunt obiecțile guvernului turc

  Consiliul Concurenței din  Turcia a decis, la începutul lunii noiembrie, că există nereguli ale contractelor Google cu partenerii săi de afaceri. Contractele nu ar corespunde cerințelor Consiliului de Administrație.

  Autoritatea de reglementare i-a cerut companiei Google să-și schimbe toate acordurile de distribuție software pentru a permite utilizatorilor să aleagă diferite motoare de căutare din sistemul de operare Android. Această decizie a apărut în urma unei cereri a concurentului rus, Yandex.”

  Din câte se pare, contractele nu permit modificări ale motorului de căutare.

  Consiliul a impus o amendă de 0.05% din veniturile zilnice ale Google până când compania se va supune cerințelor consiliului. În acest sens, Google are la dispoziție 60 de zile pentru a contesta decizia. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare între guvernul turc și gigantul online Google.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.