More

  Amazon, Apple și Google lucrează împreună la un proiect

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Amazon, Apple și Google și-au unit forțele pentru a crea un nou standard pentru comunicarea cu dispozitivele smart home.

  Cum nu toate dispozitivele inteliente funcționează cu toți asistenții inteligenți, companiile au decis să schimbe acest lucru. Astfel, oferindu-le oamenilor o experiență smart home mai plăcută.

  Cum vor concretiza Amazon, Apple și Google acest plan

  Proiectul Connected Home over IP, care va fi moderat de către Zigbee Alliance, va fi gratuit pentru oricine dorește să îl folosească.

  Dar ce face mai exact acest proiect?

  De exemplu, un producător de lumini inteligente va trebui să folosească un singur standard de conectivitate pentru ca luminile să poată comunica cu Google Assistant, Alexa și Siri.

  Acest lucru nu este posibil în prezent. Producătorul are nevoie de 3 protocoale de comunicații diferite pentru a realiza comunicarea. Acest lucru este și mai costisitor și necesită și mai mult timp decât Connected Home over IP.

  Pe lângă simplificarea dezvoltării produselor, proiectul ușurează viața consumatorilor. Proiectul își dorește lansarea dispozitivelor cu cei 3 asistenți inteligenți în dotare.

  Ce înseamnă proiectul smart home special pentru cele 3 companii

  Apple ar putea fi cel mai mare câștigător din acest proiect. Difuzorul inteligent al companiei, HomePod, are doar 2% din cota de piață din SUA, în rândul utilizatorilor de dispozitive inteligente, potrivit Bret Kinsella, editorul publicației Voicebot.ai.

  Între timp, difuzoarele de la Amazon au o cotă de piață de 62%, iar Google 24%. Un motiv pentru care Apple are o cotă de piață așa mică este faptul că puține dispozitive se pot conecta cu HomePod.

  Apple are sute de integrări inteligente pentru locuințe, comparativ zecilor de mii pe care le are Amazon și Google.” spune Kinsella, referindu-se la numărul de dispozitive inteligente care funcționează cu asistenții inteligenți ai companiilor.

  Ar putea dura ceva până când proiectul să devină disponibil utilizatorilor. Grupul care se ocupă de proiect intenționează să lanseze un draft al standardului și o referință preliminară pentru implementarea open source la sfârșitul anului 2020, conform unei întrebări frecvente de pe Google.

  Până când proiectul va fi gata, utilizatorii trebuie să se confrunte cu căutarea dispozitivelor inteligente care funcționează cu asistentul preferat.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.