More

  Twitter te sfătuiește să-ți actualizezi aplicația – Iată de ce!

  Twitter te sfătuiește să-ți actualizezi aplicația, din cauza unor probleme de securitate. Compania a început să trimită utilizatorilor aplicației email-uri legate de problema de securitate, ce le-ar fi putut compromite conturile.

  Nu există dovezi clare ale unui atac asupra conturilor. Totuși, Twitter își sfătuiește utilizatorii să actualizeze aplicația la ultima versiune, care vine cu îmbunătățiri de securitate.

  Motivul pentru care Twitter te sfătuiește să-ți faci update la aplicație

  O postare pe blogul oficial al companiei, intitulată Twitter for Android Security Issue, apărută luna aceasta, descrie modul în care această vulnerabilitate „ar putea permite unei persoane neautorizată să vadă informații despre un cont privat sau chiar să-l controleze.”

  Persoana mai poate trimite tweet-uri sau mesaje directe, în timp ce colectează informații din mesajele directe, tweet-urile protejate sau din locații.

  Problema a fost introducerea unui cod malițios în zonele de stocare restricționate ale aplicației Twitter pe care compania o numește „un proces complicat”.

  Compania a anunțat că problema nu are legătură cu cea a kit-ului de dezvoltare a software-ului (SDK), apărută în noiembrie.

  Twitter nu are dovezi concrete că acest cod malițios a fost introdus în aplicație sau dacă acesta a afectat-o. Chiar și așa, măsurile au fost luate, deoarece specialiștii nu pot fi siguri că totul este în regulă.

  Cum au fost luate măsurile de precauție

  Pentru a preveni afectarea conturilor utilizatorilor, aceștia trebuie să-și actualizeze aplicația la cea mai recentă versiune.

  Echipa de suport de la Twitter a specificat pe ce versiuni de Android a rezolvat problema. Acestea sunt KitKat, Lollipop și versiuni Android mai noi. Astfel, presupunând că majoritatea versiunilor au scăpat deja de codul malițios.

  Am luat măsuri pentru remedierea acestei probleme și notificăm în mod direct utilizatorii care ar fi putut fi expuși la această vulnerabilitate prin aplicația Twitter sau prin e-mail cu instrucțiuni specifice pentru a se proteja.

  Aceste instrucțiuni variază pe baza versiunilor de Android și Twitter pe care utilizatorii le folosesc. Recomandăm oamenilor să urmeze aceste instrucțiuni cât mai repede posibil.

  Rămâne de văzut dacă utilizatorii platformei vor întâmpina probleme în ceea ce privește colectarea informațiilor private și dacă într-adevăr Twitter a luat măsurile potrivite pentru protejarea utilizatorilor săi.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here