More

  Facebook șterge sute de conturi false implicate într-o operațiune periculoasă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook șterge sute de conturi false care au drept țintă utilizatorii din SUA. Mai mult de atât, sunt vizate și persoanele din Spania, China și Vietnam.

  Compania a eliminat o rețea de persoane străine care răspândeau informații false despre utilizatorii platformei printr-o operațiune rău-intenționată. Operațiunea se folosea chiar și de inteligența artificială pentru a-și acoperi urmele.

  Facebook șterge sute de conturi false – De unde a pornit inițiativa

  Operațiunea posta conținut legat de afacerile curente din SUA, în sprijinul președintelui Donald Trump. Potrivit companiei, aproximativ 55 de milioane de conturi, dintre care majoritatea din afara Statelor, urmăreau una sau mai multe pagini ale operațiunii.

  Grupul de indivizi folosea adesea conturi false pentru a direcționa utilizatorii către site-uri de știri din afara Facebook. Oamenii din spatele operațiunii au postat conținutul sub numele The BL.

  Facebook a declarat că ancheta a dus la cercetarea activității publicației Epoch Media Group. The Epoch Times a fost interzis de pe Facebook la începutul anului pentru cumpărarea de anunțuri suspecte.

  Chiar dacă nu creditează în mod direct site-ul, Facebook ar fi fost alertat cu privire la campania de dezinformare a grupului de către Snopes, o publicație independentă. Aceasta a fost prima care a observat activitatea de pe The BL și să o lege cu cea de pe The Epoch Times.

  Alte ținte ale operațiunii

  Pe lângă utilizatorii din SUA, acțiunea grupului a vizat și utilizatori spanioli, chinezi și vietnamezi la nivel global. Acțiunea vietnameză a inclus și persoane și pagini din SUA, pentru a părea cât mai autentic și pentru a nu fi detectată de către Facebook.

  Pe lângă știri și meme-uri legate de Trump, cei din spatele acțiunii au abordat și alte subiecte. Acestea fiind despre ideologia conservatoare, valorile familiale și libertatea religioasă.

  Facebook spune că a șters aproximativ 610 conturi, 89 de pagini, 156 de grupuri și 72 de conturi de Instagram, acestea fiind create de cei din spatele operațiunii. Compania a mai declarat că cei din spatele operațiunii au cheltuit aproximativ 8,5 milioane de euro pentru reclame pe Facebook și Instagram.

  Ștergem aceste pagini, grupuri și conturi în baza comportamentului lor, nu al conținutului pe care îl postează.” declară Facebook pe site.

  Mai mult, compania mai declară că persoanele din spatele acestei activități s-au coordonat între ele. Astfel, au creat conturile false prin care, de asemenea, au inventat și identități false. „Asta a fost baza acțiunii noastre.” mai spune Facebook.

  Nu este prima dată când Facebook șterge conturi de acest fel. O altă operațiune, pornind din Georgia, a dus la ștergerea a 39 de conturi, 344 de pagini, 13 grupuri și 22 de conturi de Instagram. Aceasta din urmă s-a concentrat mai ales pe știri și politici interne.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.