Xiaomi nu mai are acces la Assistant și Google Home

Mădălina Gănescu
- 3.01.2020, 12:14 în Gadgets
31

SHARES
Xiaomi nu mai are acces

În ultimele zile, un fenoment interesant s-a petrecut cu privire la camera Xiaomi Mijia de 1080p. Parte dintre utilizatorii acestui dispozitiv au experimentat o situație în care, pe dispozitivele Google Nest Hub, le-au fost afișate imagini din casele altor utilizatori. Astfel, Google a decis că Xiaomi nu mai are acces la Assistant și Google Home până nu-și rezolvă problemele.

Un utilizator Xiaomi Mijia a raportat cazul său pe platforma Reddit. Acesta spune că, a vrut să vizioneze imaginile de pe camera de 1080p de la Xiaomi prin Google Home. Însă, i-au fost afișate imagini cu un bărbat care dormea pe un scaun, undeva pe o verandă. Clientul spune că a cumpărat camera de pe AliExpress.

”Suntem la curent cu problema și ținem legătura cu Xiaomi să găsim o soluție.”, spune Google, fără să explice care este problema căreia trebuie să i se găsească o rezolvare.

Ca prevenție, Google a deciz să dezactiveze integrarea Xiaomi cu Assistant și Google Home. De asemenea, nu e specificat când anume vor avea din nou produsele Xiaomi acces la serviciile Google.

Xiaomi nu mai are acces la Assistant și Google Home – Ce spune compania

Producătorul a declarat pentru Engadget că problema are la bază un update de cache recent. Potrivit Xiaomi, doar 1044 de utilizatori au avut set-up-ul pe care l-a raportat clientul de pe Reddit. Dintre aceștia ”puțini” au experimentat conexiunea slabă la rețea care ar fi putut să activeze cache-ul. În cele din urmă, producătorul de tehnologie chinez spune că a rezolvat problema.

”Xiaomi a prioritizat întotdeauna intimitatea și securitatea informațiilor utilizatorilor. Suntem conștienți că a existat o problemă de primire a capturilor în timp ce conetați Mi Home Security Camera Basic 1080p la hub-ul Google Home. Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate utilizatorilor noștri.

Echipa noastră a acționat imediat pentru a rezolva problema și acum totul este în regulă. În timpul investigației, am aflat că problema a avut la bază un update de cache din data de 26 decembrie 2019. Acesta a fost conceput pentru a îmbunătăți calitatea de streaming a camerei.

Acest lucru s-a petrecut în condiții extrem de rare. În acest caz, s-a întâmplat în timpul integrării dintre Mi Home Securiy Camera Basic 1080p cu hub-ul Google Home cu un display care avea o conexiune slabă la internet.

Am mai aflat că 1044 utilizatori au avut o asemenea integrare și puțini au experimentat condiții de rețea slabe. Această problemă nu se va mai întâmpla dacă camera este conectată la aplicația Mi Home de la Xiaomi.

Xiaomi a comunicat și rezolvat problema cu Google. De asemenea, a suspendat serviciul până când problema a fost complet rezolvată, pentru a ne asigura că această situație nu se va mai repeta niciodată.”

Așadar, problema a fost rezolvată, dar nu a fost rezolvată. În continuare, cei care au camera Xiaomi o pot folosi doar prin aplicația Mi Home, nu și prin Google Home.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!