Televizoarele Samsung QLED 8K primesc certificare de la Asociația 8K

Mădălina Gănescu
- 3.01.2020, 11:47 în Smart TV
13

SHARES
Televizoarele Samsung QLED 8K

Producătorul sud-coreean anunță că, televizoarele Samsung QLED 8K vor fi printre primele care vor primi certificare din partea Asociației 8K în 2020. Asta înseamnă că dispozitivele vor avea o rezoluție minimă de 7,680 x 4,320. Adică, de două ori rezoluția Ultra High Definition.

Luminozitatea va fi la 600 de niți, iar televizoarele vor avea standard HDMI2.1 și HEVC (H.265). Există zvonuri că sunt incluse și modelele fără margini de la Samsung – Q950T. Certificarea este importantă, asta pentru că Samsung va putea să promoveze televizoarele 8K ca fiind validate de Asociația 8K.

De ce au televizoarele Samsung QLED 8K nevoie de certificare

”Scopul nostru este să le oferim consumatorilor posibilitatea să identifice cu ușurință un display 8K de altul atunci când iau decizii de achiziționare.”, spune Hyogun Lee, vice-președinte Samsung Display.

În cadrul IFA 2019, LG a precizat pentru Forbes că este de părere că televizoarele Samsung 8K nu se conformează unor specificații reale 8K. Asta chiar dacă panourile vin cu numărul real de pixeli. Competiția crede că pixelii QLED de la Samsung nu se disting clar unul de altul, lucru ce scade din rezoluția 8K.

Disputele de standarde din industrie nu trebuie să influențeze utilizatorii. Vorbim despre o informație care trebuie să cântărească în procesul de achiziționare! Însă, trebuie să permitem autorităților competente să facă măsurătorile necesare și să ofere certificări.

E normal ca LG să nu fie de acord cu tehnologia 8K de la Samsung. La urma urmei, sunt cei mai mari doi producători de smart TV-uri la nivel global, iar piața se divide între ei. La urma urmei, nici LG nu stă cel mai bine la capitolul procesare a imaginii pe televizoarele sale high-end.

Rămânem cu ochii pe Samsung, dar și pe LG și alți producători de televizoare. De asemenea, urmărim ce conținut 8K va fi dezvoltat pentru consumatori. Pentru că, nu-i așa, degeaba ai acasă un dispozitiv 8K, dacă nu ai conținutul necesar pe care să îl consumi.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!