More

  Operatorii de telefonie iau amendă pentru acoperirea cu voce mobilă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Operatorii de telefonie iau amendă de la ANCOM la început de 2020. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a verificat acoperirea cu servicii de voce mobilă, iar rezultatele nu sunt unele fericite.

  ANCOM nu precizează câte dintre cele aproximativ 13.400 de localități verificate nu beneficiază de acoperire de la Orange, Telekom, Vodafon și Digi. În total, au fost măsurați peste 240.000 de km de drumuri naționale, județene, orășenești și comunale,

  ANCOM precizează că ”operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu și-a îndeplinit obligația de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puțin 98% din populația României”. În total, autoritatea a aplicat amenzi în cuantul de 1.610.000 lei. 

  ANCOM nu spune cum va determina operatorii să ofere clienților ceea ce le vând în abonamente sau PrePay. Însă, spune că va mai realiza și anul acesta măsurători și va reveni cu vești noi pe aisemnal.ro. Acea platformă pe care am contestat-o la Noobz și despre care ANCOM a refuzat să ofere toate detaliile legate de resursele investite în punerea în practică a unei astfel de platforme.

  Operatorii de telefonie iau amendă în urma unor măsurători din mai – septembrie 2019

  De ce anunță ANCOM amenda abia acum, la jumătate de an de când au avut loc măsurătorile? Ce s-a schimbat în toată această perioadă, poate ANCOM, să ne precizeze?

  Cea mai mică amendă a fost aplicată Orange, de 50.000 lei. Apoi, cu 60.000 lei a fost amendată Vodafone. Telekom a luat o amendă de 700.000 lei, iar RCS&RDS a câștigat locul 1 la amenzi cu 800.000 lei. RCS&RDS și Telekom sunt, de altfel, operatorii cu cele mai mici prețuri la abonamente.

  Ce erau obligați să facă operatorii

  Orange, Vodafone și Telekom Mobile aveau obligația să acopere cu servicii de voce zonele locuite de cel puțin 98% din populația României prin intermediul rețelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017. RCS&RDS până la data de 5 aprilie 2019.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.