More

  YouTube modifică termenii și condițiile pentru conținutul dedicat minorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  YouTube modifică termenii și condițiile pentru creatorii care produc conținut pentru copii. În ultimul an, YouTube a fost nevoit să facă schimbări majore la gestionarea confidențialității copiilor pe platformă.

  Noii termeni pentru protecția copiilor în mediul online vor intra în vigoare în perioada următoare.YouTube va implementa o serie de instrumente pentru creatorii de conținut prin care aceștia să evidențieze videoclipurile pentru copii de pe canalele lor.

  YouTube modifică termenii și condițiile – Ce efecte vor aduce platformei

  Pentru a proteja copiii online, Google a căzut de acord cu autoritățile de reglementare federale asupra Actului de Protecție a Copiilor Online (COPPA). COPPA stabilește o serie de cerințe pe site-urile web, inclusiv pentru YouTube, care găzduiește conținut pentru minorii sub 13 ani.

  COPPA nu a afectat YouTube până acum, deoarece utilizatorii trebuie să aibă peste 13 ani pentru a avea cont Google. Însă, YouTube Kids și alt tip de conținut orientat spre copii au devenit un element central pentru platformă. Încă de anul trecut, creatorii au fost obligați să-și marcheze videoclipurile drept „create pentru copii”.

  De anul acesta, responsabilitatea pentru videoclipurile pentru copii cade pe umerii creatorilor YouTube. Dacă aceștia încalcă termenii și condițiile sunt pasibili inclusiv de amendă.

  Când au început modificările

  Inițiativa vine după ce YouTube a acceptat să facă modificări pentru a răspunde preocupărilor FTC în legătură cu confidențialitatea copiilor. Autoritățile de reglementare aveau temeri în ceea ce privește faptul că YouTube încălca COPPA, prin colectarea de date a copiilor sub 13 ani.

  Colectarea datelor presupunea chiar și date pentru reclame. De asemenea, au existat și temeri cu privire la comentariile negative. YouTube sugerează în continuare părinților să-i orienteze pe aceștia către aplicația dedicată lor. YouTube Kids prezintă condiținut creat special pentru copii, iar cei mici nu sunt supuși pericolelor și tentațiilor, cum ar fi pe YouTube.

  Videoclipurile marcate pentru copii nu vor mai fi targhetate cu anunțuri nepotrivite minorilor. Astfel, cei mici vor fi în siguranță în timp ce navighează online și consumă conținut potrivit lor. Cel puțin pentru moment, nu se știe exact care va fi impactul acestor modificatori asupra platformei și a utilizatorilor în general.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.