Intel prezintă Horseshoe Bend, cel mai mare PC OLED pliabil

Ciocan Andra
- 8.01.2020, 13:49 în Laptopuri
0

SHARES
Intel prezintă Horseshoe Bend

Intel prezintă Horseshoe Bend, cel mai mare PC OLED pliabil, la CES 2020. PC-ul indică viitorul tehnologiei ecranelor pliabile. Acesta are cel mai nou procesor bazat pe un core de 10nm, Tiger Lake. Intel a oferit la eveniment o primele detalii despre PC-ul pliabil masiv.

Intel prezintă Horseshoe Bend – Ce știm despre el

Fabricat din OLED, dispozitivul pliabil de 17,3 inch este în totalitate un ecran, fără o tastatură fizică. Numele de cod al acestuia este Horseshoe Bend și este, de departe, cel mai mare PC pliabil care a existat vreodată.

Lenovo a lansat de asemenea un PC pliabil, Thinkpad X1 Fold la CES 2020. Însă, ecranul acestuia are aproximativ 13,3 inch. Când este deschis, Horsehoe Bend are o diagonală de 17 inch. Dimensiunea sa mai mare îi permite să semene mai mult cu un laptop normal atunci când este pliat, comparativ cu Thinkpad X1 Fold.

Mai mult, acesta vine cu un suport pe spate, astfel încât să poată fi folosit cu o tastastură și un mouse wireless pentru a utiliza întregul ecran. Desigur, există și opțiunea de a utiliza și o tastatură pe ecran.

La CES, Intel a prezentat demonstrații de derulare a paginilor web și de editare video pe PC. Se pot viziona videoclipuri pe o jumătate a ecranului, iar pe cealaltă se pot citi articole, concomitent. The Verge noteză că dispozitivul va funcționa cu Window 10, deși Intel consideră că Windows 10X ar rula mai bine pe acesta.

Ce spune compania despre Intel Tiger Lake

Intel a folosit Horseshoe Bend ca exemplu pentru ceea ce poate face cipul Tiger Lake. Compania nu a menționat nicio specificație despre acesta, dar platforma se va introduce pe laptopuri la sfârșitul acestui an.

Ceea ce se știe despre platformă este faptul că aduce o îmbunătățire a performanței cu două cifre pe procesoarele Intel Core din a 10-a generație. Mai mult, vine cu o arhitectură grafică Intel Xe, pe care compania susține că o poate realiza, plus GPU-urile independente.

Tiger Lake va avea, de asemenea, nativul Thunderbolt 4 și conectivitate WiFi 6. În ceea ce privește Horseshoe Bend, PC-ul pliabil este doar un concept pentru moment. Totuși, este un indicator important pentru direcția în care se îndreaptă piața de PC-uri portabile și laptopuri pliabile.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!