More

  eMAG introduce taxe pentru toate tipurile de livrare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  eMAG introduce taxe pentru toate tipurile de livrare. Cel mai mare retailer online din România începe anul 2020 cu introducerea de costuri suplimentare pentru livrarea produselor. Un subiect care era de așteptat să iște controvorse, mai ales pentru că se pune problema de alți bani pe care clienții trebuie să îi scoată din buzunar la fiecare nouă comandă lansată online. În decembrie, am achiziționat un uscător de păr Remington de la eMAG, pentru că cel vechi a dat ortul Popii.

  Costul acestuia a fost de aproximativ 170 lei și am ales să ridicăm produsul din showroom-ul din Băneasa Shopping City, care este la o aruncătură de băț de casă, cu plată ramburs. Puteam să alegem și ridicarea din Easy Box, pentru că nu aveam costuri suplimentare, însă, preferăm, ori de câte ori este posibil, interacțiunea directă cu eMAG pentru a oferi feedback pe loc dacă ambalajul produsului nu este sigilat corespunzător. Cei care ne urmăriți de mulți ani, știți deja episoadele cu resigilatele, așa că preferăm să nu mai riscăm.

  eMAG introduce taxe de livrare care nu bucură clienții

  La începutul acestui an, nu mică ne-a fost mirarea, ca în cazul multora dintre voi, să aflăm că eMAG introduce noi costuri pentru livrare, inclusiv la ridicarea comenzii din showroom. Cum de altfel, a ridicat pragul pentru livrare gratuită la comandă minimă. Acum, nu se mai livrează gratuit dacă ai cumpărat de minim 200 lei. Trebuie să cumperi de 1500 lei. Dar, haideți să luăm punctual fiecare termen modificat de eMAG și să vedem dacă e de bine sau de rău ceea ce se întâmplă în curtea celui mai mare retailer online din România.

  eMAG are mai multe modalități de livrare pentru produsele pe care le vinde. Există livrare prin curier – care se împarte între produse de mari dimensiuni vândute de eMAG și produse de dimensiuni normale vândute de eMAG – , livrarea planificată, livrarea a 2-a zi, ridicarea din showroom, ridicarea din easybox eMAG, ridicarea de la Poșta Română și modalitățile de livrare pentru produsele vândute de partenerii eMAG Marketplace.

  eMAG introduce taxe pentru toate tipurile de livrare

  Iar acum să le luăm pe rând! Pentru livrarea prin curier a produselor de mari dimensiuni vândute de eMAG ai taxă de livrare pentru orice comandă. Taxa de livrare se aplică în funcție de volumul produselor din comandă, indiferent de valoarea comenzii și diferă de la categorie la alta. Clienții au de anul acesta taxă de livrare aplicabilă inclusiv pentru comenzile care conțin și produse aflate la promoție cu transport gratuit și la comenzile cu valoare de peste 1500 lei.

  Adică, de acum, indiferent ce comanzi de dimensiune mare de la eMAG, plătești pentru transport

  În noiembrie noi am primit mașina de spălat cu livrare gratuită. Dacă o cumpăram anul acesta, plăteam transport în funcție de volum și regiunea de livrare. Pentru că mașina de spălat e cumpărată de la eMAG, dincolo de costurile de livrare prin curier, mai plăteam o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei pentru că plătim întotdeauna ramburs.

  La o comandă de, să spunem, 3000 lei pentru o mașină de spălat, un cost de livrare de 50 – 100 lei nu mai e cine știe ce. Să spunem că oricine ar accepta. Însă, asta, dacă produsul se livrează a 2-a zi. În cazul în care experimentezi întârzieri de livrare de 8 zile până la 2 săptămâni, cum a fost cazul nostru și al multora dintre clienții care au comandat produse mari de la eMAG, pe motiv că Sameday a pierdut urma comenzii tale sau altele, costul de livrare nu mai e nici pe departe justificat, punct!

  eMAG spune că rezolvă neplăcerile astea, iar în perioada 08 – 20 ianuarie 2020 desfășoară chiar și o campanie prin care garantează livrarea a 2-a zi, chiar și în weekend, dacă nu clienții din București câștigă dreptul la livrare gratuită tot restul anului. Dar, despre campania asta o să vorbim mai multe puțin mai târziu, după ce terminăm cu toate costurile de livrare.

  eMAG introduce taxe – Am rămas la livrarea produselor de dimensiuni normale vândute de eMAG

  Aceasta este GRATUITĂ doar pentru comenzile cu valoare mai mare de 1500 lei care conțin produse vândute de eMAG. Cu excepția produselor de mari dimensiuni din categoriile. Printre acestea se numără Aparate frigorifice, Masini de spalat vase, Masini de spalat rufe, Aragazuri.

  Dar și Plite incorporabile, Hote incorporabile/standard, Cuptoare cu microunde, Plite, Cuptoare cu microunde incorporabile, Uscatoare de rufe. Ca să nu uităm de Aparate de aer conditionat, Aparate frigorifice incorporabile, Masini de spalat vase incorporabile, Cuptoare incorporabile. Și să finalizăm cu Masini de spalat rufe incorporabile, Espressoare incorporabile, Centrale termice, Canapele si fotolii, dar si pentru alte produse de dimensiuni mari.

  Dacă nu stai în raza de acoperire a curierului, plătești suplimentar

  Taxa de livrare este de 14,99 lei pentru comenzile cu valoare mai mica de 1500 lei care contin produse vandute si livrate de eMAG. Însă, dacă nu te afli în raza rețelei de curierat, trebuie să plătești suplimentar în funcție de taxa de regiune și taxa pe zonă.

  Toate taxele pot fi consultate pe site-ul eMAG în secțiunea Livrarea comenzilor. Cu alte cuvinte, dacă locuiești într-o comună din județul Bacău, să spunem. Iar cel mai apropiat punct de livrare al curierului este la 30 km, plătești în plus pentru km suplimentari.

  Astfel, poți ajunge să plătești pentru un produs de 50 lei peste jumătate din prețul acestuia pentru transport. Iar dacă alegi plata ramburs, ai un cost de 5 lei în plus de plată drept taxă de procesare la livrare, iar în final ajungi să plătești pe livrare cât costă produsul tău. În cazul comenzilor cu valoare mai mare de 50 lei, nu se aplică acest exemplu. Dar, chiar și așa, e deranjant să știi că mai ai de plătit doar taxa pe aer, pentru că în rest le-ai plătit pe toate la retailerul online care putem spune deja că are monopol în online-ul românesc.

  Pentru livrarea planificată, este justificat să plătești, indiferent de preț

  Însă, este de menționat că inclusiv aici, costul de livrare diferă în funcție de valoarea produsului. O să îl încadrăm la categoria premium și suntem de acord că orice pretenții ridicate, în speță livrarea planificată, atrage după sine costuri speciale.

  Mai departe, avem livrarea Next Day. Aici, nu este menționat pe site-ul eMAG costul de livrare. Știm doar că serviciul este disponibil exclusiv pentru orașele Pitești și Ploiești. Tot așa, dacă alegi plata ramburs, pe lângă costurile de livrare, mai plătești o taxă de 5 lei pentru procesarea plății la livrare.

  Ei, acum ajungem la livrarea mea preferată, care, de asemenea, a suferit modificări. Livrarea în showroom este gratuită, atenție, doar pentru comenzile care depășesc valoarea de 1500 lei și care sunt achitate în momentul plasării comenzii. Dacă vrei să plătești în showroom, adică ramburs, se aplică taxa de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei. La această sumă mai ai de plată suma de 5 lei pentru că ai ales livrarea în showroom și produsul nu a costat mai mult de 1500 lei.

  eMAG introduce taxe – Am ajuns la livrarea la eMAG easybox

  Aici, e gratuit dacă valoarea este de peste 1500 lei. Dacă este sub 1500 lei, plătești 5 lei în plus pentru produsele livrate de eMAG. Dacă nu sunt produse din marketplace eMAG, pot exista costuri suplimentare în funcție de fiecare partener eMAG în parte. Dar, acești termeni sunt numai dacă faci plata online. Dacă plătești la easybox cu cardul, se adaugă o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 2.5 lei. În traducere liberă, e mai rău decât atunci când iei un credit de la bancă, plătești comision pentru orice. Dar, e business, nu? Nu-i loc de tocmeală.

  Livrarea cu ridicare de la Poșta Română, e la fel ca la easybox. 5 lei în plus dacă plătești ramburs cash și nu ai comandat de minim 1500 lei sau 2.5 lei comision la tranzacție dacă plătești cu cardul. Pentru comenzile peste 1500 lei nu se percep costuri suplimentare de livrare.

  Ce încearcă eMAG să facă prin noile costuri de livrare introduse?

  Din câte ne dăm noi seama, vrea să elimine plata ramburs. Să ajungă românii să cumpere produse de pe eMAG numai cu plată online, astfel încât să fie eliminat curierul din lanțul de încasare a banilor . E o strategie de business foarte bună pentru eMAG. Dar nu și pentru clienții săi. Clienți care ar putea în orice moment să aleagă să comande de pe Amazon produse care ajung oricum în 8 – 14 zile și au aceleași costuri de livrare, dar sunt mai ieftine cu mult decât sunt la eMAG. Iar asta nu doar dacă vorbim despre produse de tehnologie, ci și despre multe alte categorii de produse.

  Știți că nu încurajăm la Noobz achiziționarea de produse din străinătate din motive ce țin strict de aplicarea garanției produsului. Însă, din experiența cu service-ul autorizat eMAG, cunoscutul Depanero, despre care apropo – nu am mai auzit nimic de peste 2 ani de zile – , începem să credem că e mai bine să lansezi comenzi pe Amazon.

  Noi am avut experiențe plăcute cu Amazon de fiecare dată

  Am comandat și produse de 30 euro și de 300 euro, iar livrarea a fost fără cusur, în 4, respectiv 8 zile, în funcție de cine comercializa produsul. Legat de garanție, Amazon ne-a garantat în scris că nu se pune problema neaplicării garanției, dacă produsul are probleme.

  Atâta tot că durează câteva săptămâni toată tevatura cu returnarea produsului și restituirea banilor sau a unui produs nou în loc. Dar nu este ceva ce nu s-ar putea întâmpla și la retailerii din România.

  Suntem reticenți la schimbare. Mai ales când e vorba de banii noștri

  Dacă vrei să superi un om, să îl faci dușmanul tău pe viață, lucrează-l la buzunar. E o lecție care se aplică indiferent de rasă sau sex. Cu banul muncit nu te joci. Nici chiar atunci când vrei să faci să fie cel mai bine pentru afacerea ta și vrei să elimini plata ramburs – cum e cazul eMAG acum.

  Nicio campanie cu Mircea Bravo sau Flick domnul Rimă nu te scapă de frustrări și de nervi când ai plătit pentru livrare și produsul nu a ajuns la tine în 24, haide cel mult 48 de ore. Da, e plăcut să urmărești un sketch creativ și distractiv cu femei ahtiate după cumpărături. Însă, să fim serioși, nu mai râzi când te sună de la eMAG și ți se spune că Sameday a pierdut urma comenzii tale și trebuie să relansezi comanda. Vedeți cazul livrării mașinii noastre de spălat.

  Fix așa ni s-a spus:

  ”Curierul Sameday a piedut comanda dumneavoastră. Vrem să vă cerem acordul să lansăm o nouă comandă și o să vă aplicăm un discount pentru neplăcerile create”. În final, am câștigat 50 lei la comandă. Însă, nu-mi doream asta, mai ales că am stat 8 zile fără mașina de spălat pusă în funcțiune.

  Dacă nu ați văzut scketch-ul lui Mircea Bravo pentru eMAG, îl găsiți atât pe YouTube, cât și pe Facebook.

  eMAG introduce taxe – Vedeți că aveți la finalul videoclipului detaliul cel mai important

  Campania asta din ianuarie care își poate aduce livrare gratuită tot anul se aplică numai și numai în București. Păi ce facem eMAG cu restul clienților? E vina lor că s-au născut, au crescut și locuiesc în alte zone decât în București. E discriminatoriu ce faci și n-ar fi deloc o idee rea să regândești termenii.

  Nu de alta, dar ai clienți de peste tot din țară care au comandat sute de produse de-a lungul anilor de la tine. Nu ne crezi, vezi rapoartele de Black Friday, acelea vorbesc cel mai bine despre cum și cât cumpără românii.

  eMAG introduce taxe – Să tragem și o concluzie, în cele din urmă

  Pentru că râdem, glumim, dar tot din buzunarul nostru se duce banul ca să avem parte de produsele dorite. Face bine ce face eMAG cu privire costurile de livrare a produselor? Pe de o parte, da. Din punct de vedere business, sunt eliminate multe noduri în traseul banilor, ceea ce înseamnă că eMAG va avea mai mulți bani în cont pentru a reinvesti și pentru a se extinde.

  Tot din punct de vedere business, e un avantaj pentru partenerii din marketplace care aveau de suferit la nivel de percepție atunci când eMAG livra gratuit comenzile de peste 200 lei vândute de eMAG, iar ei erau nevoiți să introducă costuri de livrare. În acest fel, dacă tot trebuia să scape marketplace de acest handicap, probabil eMAG a decis să transforme acest demers într-o decizie de business care să fie și profitabilă.

  Din punct de vedere al clienților

  Nu e corect să pui dorința ta de evoluție și ”inovație” pe umerii clientului final. Dacă vrei să fii cel mai bun – nu că nu ai deja monopol pe comerțul online românesc – dragă eMAG, nu iei de la clienți. Lucru valabil inclusiv pentru sistemele politice care au condus România de la Revoluție încoace, că tot ai avut în toamnă o campanie despre LIBERTATE. Nu iei de la contribuabili. Asigură-te că ai un plan de business și resursele necesare să te susții singur și să le oferi clienților o experiență completă și desăvârșită.

  Alminteri, aceștia pleacă la competiție sau se întorc la comerțul tradițional. La urma urmei, când vezi vrei, nu vrei, ți se iau banii, te urci în mașină. Mergi la Flanco, Altex, MediaGalaxy și alte magazine de profil și cumperi de acolo ce ai nevoie. Le încarci în mașină și nu mai plătești suplimentar. Iar dacă ai noroc, cum am avut noi cu gymbal-ul DJI, găsești produsul la un preț mult mai mic decât la eMAG și îți rămân bani și de un trepied.

  Voi ce părere aveți despre noile costuri de livrare impuse de eMAG? Sunteți ok cu ele, sunteți deranjați de ele? Personal, pentru că nu comandăm foarte des de la eMAG. Avem în medie 2 comenzi pe an. Nu ne deranjează să plătim livrarea. Însă, cum vi se pare vouă? Scrieți-ne în comentarii!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.