Huawei P smart Z ia foc în buzunarul unui român

Mădălina Gănescu
- 14.01.2020, 19:30 în Smartphones
18

SHARES

Ghinioanele se țin lanț de Huawei. După un 2019 de nesiguranță și interdicții pe motive ce țin de securitate națională, apar probleme ce țin de siguranța utilizării telefoanelor mid-range de la producător. În această dimineață, ne scrie Ionuț, un utilizator de Huawei P Smart Z cu o problemă ce ține evident de fabricația terminalului pe care îl deține.

Ce s-a întâmplat cu telefonul lui, Huawei P smart Z

Acesta spune că în data de 31 decembrie, în timp ce se pregătea să meargă la petrecerea de Revelion, a avut parte de un accident care se putea transforma într-o tragedie. Telefonul său Huawei P smart Z a luat foc din senin în buzunarul de la pantaloni.

A simțit o arsură, a băgat rapid mâna în buzunar, iar până să scoată telefonul, deja i-au ars pantalonii în zona buzunarului. Primul său impuls a fost să introducă telefonul sub jetul de apă, dar nu a făcut asta. A văzut că toate componentele dispozitivului se dezlipesc efectiv una de alta și a decis să scoată bateria.

Huawei P Smart Z

husa de protecție arsă

Din imagini, putem observa cu toții, fără să avem o expertiză în reparații de telefoane, că vorbim despre o problemă a bateriei. Se poate să fie vorba despre un lot cu probleme.

Se poate să fie vorba despre o supraîncălzire a bateriei și să avem de-a face cu un caz izolat. Însă, doar Huawei poate să ne spună ceva concret din acest punct de vedere, în urma unei anchete interne.

Huawei P Smart Z este un terminal foarte bun, achiziționat de foarte mulți români

Fie de la retaileri online, fie de la operatorii de telefonie mobilă. Un telefon cu un raport calitate preț foarte bun, care poate fi o opțiune atunci când ai un buget limitat de 800 – 1000 lei. Ionuț nu are un singur astfel de telefon acasă.

A cumpărat modelul și altor doi membri ai familiei. Telefonul său a fost cumpărat din Germania în 2019. Telefoanele membrilor familiei sunt cumpărate din România, de la Altex, respectiv Orange.

O problemă comună a celor trei terminale mobile este supraîncălzirea și faptul că aplicațiile nu funcționează corespunzător. Spune Ionuț: ”Se întâmplă să vizionăm videoclipuri sau să navighăm pur și simplu pe internet și telefoanele se blochează. Apoi, se restartează se încălzesc.”

telefon huawei ia foc

ce a rămas din bateria telefonului

Desigur, înainte să ne contacteze, Ionuț s-a adresat Huawei Support România

De acolo i-au fost cerute poze cu telefonul și să explice cum a avut loc accidentul. De atunci, i s-a spus de către un reprezentant Huawei doar că „e posibil să fie el de vină pentru că a scos bateria din telefon când acesta a luat foc”. Dragă Huawei, sper că a fost doar o glumă macabră din partea angajatului de la service și că veți lua în serios pericolul la care a fost supus Ionuț și ar putea fi supuși mulți alți utilizatori.

Ionuț ne-a arătat imagini cu telefonul din toate unghiurile. El spune că ”ecranul s-a dezlipit și telefonul s-a făcut bucăți”. Dispozitivul nu a fost scăpat pe jos și nu a fost ținut lângă o sursă de căldură. Omul pur și simplu pleca la petrecerea de Revelion.

telefon huawei ia foc - pantaloni arsi

buzunar ars

Cum utiliza Ionuț telefonul Huawei P smart Z, v-ați putea întreba?

Asta a fost și prima noastră întrebare. Ei bine, pentru vorbit la telefon, YouTube și Facebook. Nimic mai mult, spune el. Nu se joacă deloc, să putem spune că jocurile ar fi putut să suprasolicite bateria. Deși, acest lucru nu trebuie să aibă loc sub nicio formă și nu ar exista scuze să se întâmple așa ceva.

Vă întrebați ce s-a întâmplat cu telefonul lui Ionuț după ce acesta a semnalat celor de la Huawei pericolul la care a fost supus? Ei bine, nimic!

Huawei Support România spune că nu are un răspuns pentru el. Nu a solicitat ca telefonul să fie trimis în service pentru expertiză, nimeni de la Huawei nu l-a sunat pe client să îl întrebe nici ”negri ți-s ochii”, până când am contactat noi Huawei. Pur și simplu, producătorul nu a avut nicio reacție.

”Nu avem încă un răspuns”, spun cei de la Huawei Service. De aceea, am contactat și noi Huawei pentru a solicita o poziție cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Huawei P smart Z

interior Huawei P smart Z

Am contactat telefonic Huawei România încă din momentul în care ne-a trimis Ionuț imaginile

Am prezentat situația, am transmis IMEI-ul telefonului pentru a se face verificări. Până la momentul publicării materialului, Huawei România nu comentează nimic oficial. Am solicitat un răspuns în scris din partea Huawei, însă producătorul a refuzat să comenteze.

Precizăm că între timp, Ionuț a fost contactat de un reprezentat Huawei și i s-a propus înlocuirea terminalului care a luat foc. Asta deși telefonul ars se află încă la client, iar Huawei nu a făcut nicio verificare fizică în ceea ce privește incidentul nefericit. Ionuț ne-a transmis că dorește să fie despăgubit cu contravaloarea produsului, întrucât nu mai are încredere să utilizeze un alt terminal Huawei, după experiența avută.

Vă ținem la curent cu finalul acestei povești și așteptăm în continuare o poziție din partea Huawei pentru ce s-a întâmplat.

Între timp, am transmis către ANPC fotografiile cu produsul ars

Așteptăm din partea Autorității o concluzie. Dat fiind că vorbim despre un telefon care a luat foc, se impun anchete detaliate pentru a ne asigura că nu mai există niciun astfel de pericol pentru clienții Huawei.

Nu avem cifre cu privire la vânzările Huawei P smart Z. Însă, putem deduce că modelul s-a vândut bine, dat fiind raportul calitate-preț.

Suntem curioși cum sunt telefoanele voastre Huawei. Dacă experimentați probleme de supraîncălzire de când le-ați achiziționat. Dacă da, în ce circumstanțe. Huawei și oricare alt producătorul de tehnologie trebuie să ia foarte în serios aceste cazuri. Este vorba despre siguranța utilizatorilor. Nu vorbim despre serviciile Google, de care te poți lipsi.

Vorbim despre pericolul de a-ți exploda telefonul în mână, în buzunar, în mașină, când e la încărcat. Nu vreau să mă gândesc la ce e mai rău, dar trebuie să o  fac. Oricând, un terminal cu probleme la nivelul bateriei poate să provoace o catastrofă.

Huawei P smart Z

baterie Huawei P smart Z

Samsung a simțit pericolul pe propria piele cu Note7. A retras stocul de sute de mii de telefoane de pe piață, deși doar câteva terminale au luat, de fapt, foc. Așteptăm să vedem cum răspunde Huawei.

În SUA, au existat chiar și situații în care clienții au dat în judecată Huawei, după ce telefoanele au luat foc în buzunarele lor. Cazul unei fetițe din Texas care folosea un Huawei Ascend XT2 este foarte cunoscut și a fost intens mediatizat în ultimii ani.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!