More

  Microsoft va rezolva o nouă vulnerabilitate a Internet Explorer

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft va rezolva o nouă vulnerabilitate a Internet Explorer, potrivit declarațiilor făcute pentru TechCrunch. Mozilla nu este singurul browser care se confruntă cu probleme de securitate. Și Internet Explorer vine cu o problemă asemănătoare.

  Microsoft va rezolva o nouă vulnerabilitate – Internet Explorer vine cu o problemă de securitate

  Microsoft spune că va rezolva această problemă de securitate, care este deja folosită pentru “atacuri-țintă limitate.” Vulnerabilitatea le permite atacatorilor să corupă memoria folosită pentru motoarele de script IE9, IE10 și IE1.

  Atacatorii fac asta într-un mod în care pot permite intrusului să ruleze un cod arbitrar, cu aceeași permisiune pe care o are și utilizatorul. Scopul final al hackerilor este să preia controlul total asupra calculatorului.

  Această vulnerabilitate este asemănătoare cu cea pe care a anunțat-o și Firefox săptămâna trecută. Problema este destul de gravă, încât Homeland Security a emis un aviz prin care încurajează oamenii să fie conștienți de această problemă.

  Mai mult de atât, în încurajează și să ia în considerare diferite soluții de a evita această problemă. O soluție ar fi inclusiv restricționarea temporară a accesului la jscript.dll.

  Când va apărea un update nou și cum ai putea evita acest atac

  Spre deosebire de bug-ul de la Firefox, trebuie să aștepți o vreme pentru un patch now. Microsoft spune că nu ar putea oferi o soluție până la următorul update lunar, care va apărea pe 11 februarie. Până atunci, utilizatorii trebuie să ia în considerare diferite metode de a evita un astfel de atac.

  Totuși, este posibil ca riscurile să nu fie atât de mari, având în vedere cât de multe browsere pot folosi utilizatorii. Ironic este faptul că Microsoft a prezentat Internet Explorer ca fiind ”mai bun decât Microsoft Edge.”

  Browserul Microsoft Edge tocmai a primit un update major bazat pe Chromium pe 15 ianuarie. Însă, statistic vorbind, este mai probabil ca utilizatorii să folosească un browser țert, precum Chrome, decât Internet Explorer.

  Chiar și așa, pentru Microsoft este o bătaie de cap, deoarece nu este prima dată când compania se confruntă cu asemenea probleme de securitate. Aparent, nu va fi nici ultima.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.