More

  Alphabet este o companie de un trilion de dolari

  Alphabet, compania mamă a Google se alătură Apple, Amazon și Microsoft pe lista companiilor cu valoare de un trillion dolari. Astfel, Alphabet este o companie de un trilion de dolari.

  Alphabet este o companie de un trilion de dolari

  Apple este în vârful clasamentului companiilor cu valoare de peste un miliard de dolari. Gigantul din Cupertino este urmat de Amazon, Microsoft, iar pe locul patru vine Alphabet. Toate aceste companii au atins valoarea de un trilion de dolari în ultimele 18 luni. Apple și-a ocupat poziția de lider încă din august 2018.

  Este de așteptat ca Alphabet să-și raporteze câștigurile din al 4-lea trimestru pe 3 februarie. Analiștii anticipează un venit de aproximativ 42,2 miliarde de euro. Acest lucru ar însemna o creștere de aproape 20% de la an la an pentru Alphabet.

  Totuși, noutățile despre compania-mamă a Google și pragul de un trilion de dolari atins vin în timpul unei perioade destul de controversate pentru organizație.

  Cu ce probleme se confruntă Alphabet

  Luna trecută, co-fondatorii Alphabet, Larry Page și Sergey Brin au anunțat că vor să renunțe la pozițiile ocupate în cadrul companiei. Aceștia susțin că este “natural să se simplifice structura noastră managerială.”

  De asemenea, Alphabet mai este acuzată și de probleme de conduită sexuală create de unii dintre directorii companiei. Acest lucru a condus la un protest în masă și la greva a 20.000 de angajați. Așadar, faptul că este un an nou nu aduce prea multe lucruri bune pentru Alphabet.

  Google este dat în judecată de compania audio Sonos. Aceasta susține că Google a furat cu bună știință tehnologia inteligentă a difuzoarelor deținută de companie. Mai mult, Google ar fi constrâns Sonos să păstreze liniștea în acest sens.

  Chiar și așa, toate aceste incidente nu sunt motive de îngrijorare pentru investitori. Analiștii sunt optimiști în ceea ce privește performanțele companiei. Aceștia au mai fost încurajați și de numirea lui Sundar Pichai pe post de director executiv, care l-a înlocuit pe Page.

  Următoarea companie care va atinge valoarea de un trilion de dolari este Facebook, deținută de Mark Zuckerberg.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here