UE dorește interzicerea recunoașterii faciale în zonele publice

Ciocan Andra
- 21.01.2020, 13:44 în Evoluţie
0

SHARES
UE dorește interzicerea recunoașterii faciale în zonele publice

UE dorește interzicerea recunoașterii faciale în zonele publice pentru o perioadă de până la 5 ani.  Autoritățile de reglementare spun că au nevoie de mai mult timp pentru a lucra la prevenirea abuzului de tehnologie. Așadar, de aici vine și această interdicție.

UE dorește interzicerea recunoașterii faciale, dar nu în totalitate

Recunoașterea facială nu poate fi interzisă în totalitate. Excepție de la această interdicție propusă de Comisia Europeană vor face proiectele de securitate, precum și cele de cercetare și dezvoltare. În rest, tot ce implică recunoaștere facială va fi interzis.

Comisia și-a expus planurile într-un document de 18 pagini. Aceasta sugerează că noi reguli vor fi introduse pentru a consolida reglementările deja existente cu privire la confidențialitate și drepturile datelor.

Comisia Europeană a mai propus să impună obligații atât dezvoltatorilor, cât și utilizatorilor de inteligență artificială. Mai mult, a cerut țărilor membre din UE să creeze o autoritate în acest sens pentru a monitoriza noile reguli.

Cât timp va exista interdicția, între 3 – 5 ani, “o metodologie solidă pentru evaluarea impactului acestei tehnologii și a măsurilor de gestionare în posibile situații de risc ar putea fi identificate și dezvoltate.”

De unde a pornit această dorință de interdicție

Propunerea pentru interdicție vine pe fondul unui apel din partea politicienilor din Marea Britanie. Aceștia își doresc interdicția pentru a opri poliția din a folosi recunoașterea facială în timp real pentru supravegherea publică.

Tehnologia permite ca fețele oamenilor să fie capturate pe CCTV. Apoi verificate în timp real pe listele de persoane supravegheate ale polițiștilor. Acest lucru ar putea duce la acuzații greșite asupra unor oameni nevinovați, din moment ce recunoașterea facială nu este exactă.

Proprietatea King’s Cross se află în centrul controverselor. De curând, s-a aflat că proprietarii foloseau recunoașterea facială fără a informa publicului cu privire la asta. Politicienii susțin că tehnologia actuală nu este precisă, este abuzivă și încalcă dreptul la confidențialitate al persoanelor.

Un studiu recent a arătat că algoritmii de recunoaștere facială sunt mai puțin preciși când vine vorba de identificarea unei persoane de culoare sau asiatice, comparativ cu persoanele albe.

Ce interzice UE, aprobă China

Guvernul chinez își extinde recunoașterea facială în farmaciile din Shanghai, pentru persoanele care cumpără anumite medicamente. Indivizii care cumpără medicamente cu prescriție medicală, precum cele care conțin substanțe psihotrope, vor fi nevoiți să-și verifice identitatea prin scanarea feței.

Acesta este unul din demersurile pe care guvernul chinez le face pentru a preveni posibilele abuzuri de pastile. Medicamentele din această categorie pot fi folosite la producerea, consumul și comercializarea drogurilor. Așadar, China este încrezătoare că recunoașterea facială este în stare să evite acest fapt.

Deși Occidentul rămâne în continuare sceptic în ceea ce privește recunoașterea facială, China continuă să îmbrățișeze și să susțină tehnologia recunoașterii faciale.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!