More

  Cum obții imagini stabile cu camere de acțiune mai vechi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Să obții imagini stabile este o provocare pentru cei care vor filmulețele de acțiune captivante. Uneori acestea  sunt exact ceea ce lipsește pentru a ilustra anumite momente din vacanța ta.

  Ai o cameră de acțiune care merge foarte bine? Este mai veche, dar imaginile sunt de bună calitate? Nu are stabilizarea pe care o găsești pe noile camere, dar nu ești dispus să cumperi una nouă?

  Soluția pentru a obține imagini clare și stabile este să apelezi la un stabilizator. Pe piață există foarte multe stabilizatoare de imagine. Populare sunt cele pentru smartphone, cum este FeiyuTech VLOG Pocket, pe care l-am testat și noi. Există și pentru camere DSLR și mirrorless, dar și pentru camere mai mici, de acțiune.

  De ce să cumpăr o cameră nouă dacă cea veche funcționează corect?

  Dacă îți pui acestă întrebare, nu are rost să te mai uiți la camere noi. Este foarte clar că  vechea ta cameră îți satisface exigențele în materie de calitate a imaginii. Totuși, știm că modelele mai vechi nu au stabilizarea pe care o găsim pe noile modele.

  Aici vom compensa cu un gimbal. Există stabilizatoare special create chiar și pentru camere de acțiune. Acestea compensează mecanic ceea ce camera nu poate compensa prin hardware și software. În final, te poate scuti de investirea într-o cameră nouă.

  Ce trebuie să știu când aleg un stabilizator pentru camere de acțiune?

  Majoritatea stabilizatoarelor au 3 axe de stabilizare. Nu are rost să pierzi timpul ghidându-te după această caracteristică.

  În funcție de activitățile pe care le vei avea și pentru care vei folosi stabilizatorul, va trebui să urmărești unghiul de inclinare, unghiul de rotire și unghiul de panoramare. În funcție de acești parametri vei știi care sunt limitările de mișcare pe care fiecare stabilizator le impune.

  Al doilea aspect la care trebuie să fii atent este capacitatea bateriei. Fiecare gimball are o baterie încorporată. Aceasta nu alimentează doar motorașele care oferă stabilizarea. Oferă și o sursă de energie pentru a prelungi perioada de funcționare a camerei de acțiune pe care o folosești.

  Astfel de baterii pot avea capacitate de stocare care pornește de la 2000mAh și poate ajunge și până la 5000mAh. În funcție de complexitatea mișcărilor și intensitatea la care folosești gimbal-ul, te poți orienta la gimbalul potrivit.

  În vacanță pot exista cazuri în care te surprinde ploaia. Pentru astfel de cazuri, este bine să alegi un gimbal care este rezistent la stropire. Niciun gimbal nu este rezistent la scufundare. Iar stropirea nu trebuie să fie cu apă sărată. Așa că este explus să folosești un stabilizatopr foarte aproape de valurile mării.

  Acestea sunt în mare elementele principale de care trebuie să ții cont atunci când alegi un stabilizator pentru camera ta de acțiune.

  Am testat Gimbal FeiyuTech G6 să vedem dacă este ce trebuie pentru imagini stabile

  Nu este niciun secret că noi folosim un GoPro Hero 7 Black pentru a filma vlogurile. Dar nu îl folosim numai pentru vloguri. Există produse mai mari, cum sunt televizoarele, pentru care avem nevoie de ilustrații.

  Pentru astfel de proiecte, camera de acțiune este cea mai potrivită. Poate să înregistreze imagini la rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă. Este perfect pentru imagini de ilustrație, pe care să le folosești ca slo-mo.

  Problema este că la rezoluția 4K, GoPro Hero 7 Black nu mai oferă aceeași stabilizare pe care o ai la FullHD. De aceea ai nevoie de un gimbal.

  FeiyuTech G6 este compatibil cu GoPro HERO7, HERO6, HERO5, HERO4, HERO3+, HERO3, Yi cam 4K, AEE si alte camere de dimensiuni asemănătoare.

  Are un unghi inclinare de 360°, unghiul de rotire este de 320° și un unghi panoramare de 360°. Interfața este USB, iar bateria este de 3.7V cu o capacitatea de 5000 mAh.

  Este splashproof, dar după cum spuneam și mai sus, trebuie evitată imersia în apă și apa sărată.

  Gimbal FeiyuTech G6 : Cum obții imagini stabile cu camere de acțiune mai vechi

  Pentru filmările și sarcinile pe care le avem noi bateria este mai mult decât suficientă și ne-am fi descurcat și cu o capacitate mai mică. În schimb, dacă ești turist și își petreci o zi întreagă într-un oraș cum este Roma, spre exemplu, vei avea nevoie de această baterie. Mai ales dfacă vrei să obții imagini 4K și o imagine stabilizată.

  Un stabilizator gimbal oferă imagini stabile și te poate scuti de cheltuieli mari și timp pierdut și 

  Achiziția unei camere noi presupune vânzarea celei vechi. Timp pierdut cu listarea pe site-urile de vânzare, trebuie să te întâlnești cu clientul sau să comanzi un curier pentru a trimite coletul. Foarte mult timp irosit.

  Dar noi am stabilit deja că tu nu ai nevoie de o cameră nouă, pentru că cea veche încă este bună. Nu te lasă inima să o vinzi.

  Un stabilizator cum este Gimbal FeiyuTech G6 are un preț de aproximativ 850 de lei, în funcție de retailerul de la care îl cumperi. O cameră nouă de acțiune, decentă, pornește de la 1500 de lei. Este, zic eu, o afacere bună.

  Este cea mai optimă soluție pentru a obține cât mai mult din vechea ta cameră de acșiune, fără să investești în alta nouă.

  Dacă mai aveți întrebări despre stabilizatoarele pe care le folosim la Noobz, scrieți-ne în comentarii. De asemenea, spuneți-ne ce stabilizatoare folosiți voi și de ce le recomandați.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.