More

  eMAG lansează eMAG Green Delivery pentru mai puțină poluare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Știm că planeta nu este în cea mai bună formă a ei. Astfel încât nu putem decât să ne dăm jos pălăria în fața celor care iau măsuri pentru un aer respirabil. Acest articol nu este plătit, cum niciun alt articol despre eMAG nu a fost vreodată pe Noobz. Vrem să transmitem mai departe informația ca pe un exemplu de ”așa da” pentru cei care aleg să facă afaceri în România. eMAG se face verde și lansează eMAG Green Delivery.

  Cel mai mare retailer online din România, alături de Sameday, lansează, în premieră pentru piața românească, serviciul eMAG Green Delivery. Acesta este bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice. Noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în București și județul Ilfov, într-o primă etapă. Ca în două luni să fie extins și pentru alimentarea rețelei easybox.

  Pentru început, livrarea eMAG Green Delivery va include șase automobile Nissan E-NV200. Fiecare are o capacitate de peste 200 de colete și autonomie între 200 și 300 km. Stațiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

  eMAG lansează eMAG Green Delivery – Nu este prima inițiativă pe care o are în direcția dezvoltăr­ii unui business sustenabil

  Prin rețeaua easybox, eMAG contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o mașină pentru a livra comenzile. În loc de 50 de drumuri cât ar face în cazul livrării tradiționale pentru 50 de colete, cu livrarea  la easybox va face un singur drum.

  Potrivit studiilor, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5%. Comparat cu metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat. Mai mult, dacă pentru fiecare colet în parte livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300 g emisii de dioxid de carbon, un colet încărcat într-un sistem de lockere presupune un consum de numai 14 g de dioxid de carbon.

  De altfel, şi consumul de combustibil este semnificativ diminuat în utilizarea livrării prin sistemul de lockere (0,01l/colet). În timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23 l de combustibil pentru fiecare colet.

  Rețeaua easybox numără în prezent peste 300 de lockere în București. Ca de altfel și în județe precum Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Cluj, Contanța, Galați, Iași, Maramureș, Oradea, Prahova, Timiș, Vâlcea.

  Depozitele eMAG de la Joița și Chitila sunt alimentate, de la începutul acestui an, cu energie 100% verde.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.