More

  Apple ar putea fi obligat să treacă la încărcarea prin USB-C

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Parlamentul European a dezvăluit o propunere prin care forțează marile companii de tehnologie să adopte un standard de încărcare universal. Așadar, Apple ar putea fi obligat să treacă la încărcarea prin USB-C.

  Motivul pentru care Apple ar putea fi obligat să renunțe la încărcarea prin portul Lightning

  Uniunea Europeană dorește ca cele trei tipuri de porturi majore de încărcare USB-C, Lightning și MicroUSB să devină un singur port, cel USB-C. Motivele din spatele acestei propuneri sunt de a reduce irosirea electricității și simplificarea deciziilor de cumpărare a utilizatorilor.

  UE încă nu forțează implementarea acestei conformități. Totuși, are deja în vizor Apple, unul dintre cei mai mari producători de telefoane. Compania din Cupertino, având propriul port de încărcare, este o țintă a oricărei legislații ce urmează.

  Apple vinde zeci de milioane de telefoane în fiecare an, ce necesită un încărcător, un cablu și un port specific. Din fericire, porturile Lightning nu se mai regăsesc și pe PC-urile companiei.

  Chiar și așa, este vorba mai mult despre încărcătoare decât despre cabluri. Compania deja oferă un încărcător USB-C cu iPhone 11 Pro.

  De ce ar trebui adoptat un singur standard

  Este destul de ușor de explicat de ce acest lucru este benefic pentru consumatori. Un singur tip de încărcător pentru mai multe dispozitive este pur și simplu mult mai convenabil.

  Totuși, o problemă majoră în starea actuală a industriei mobile constă în ce cabluri și ce încărcătoare îți pot oferi o încărcare rapidă a oricărui dispozitiv. Trecerea la USB-C și USB Power Delivery ar putea rezolva această problemă.

  Teoretic, un singur încărcător îți poate încărca toate dispozitivele, de la telefoane la laptopuri. Tehnic, Apple are deja un astfel de încărcător, deși nu poate fi livrat cu orice model de iPhone. De asemenea, telefoanele Android acceptă din ce în ce mai mult USB Power Delivery, pe lângă modalitățile proprii de încărcare rapidă.

  Această capacitate ar reduce semnificativ cheltuielile și confuzia consumatorilor în legătură cu încărcătoarele potrivite pentru dispozitivele lor.

  Apple ar putea fi obligat să treacă la încărcarea prin USB-C: Este un lucru bun și pentru mediul înconjurător

  Pe lângă avantajele oferite utilizatorilor, trecerea la un singur tip de încărcător este un beneficiu și pentru mediul înconjurător. Autoritățile de reglementare din Uniunea Europenă estimează că încărcătoarele vechi au generat mai mult de 51.000 tone de deșeuri electronice anul trecut. Însă, doar 20% din acest număr a fost reciclat.

  Arderea deșeurilor electronice pentru cuprul din firele de cablu eliberează poluanți în aer. Alte părți din dispozitive, inclusiv din încărcătoare conțin plumb, bariu, mercur și litiu. Aceste metale sunt periculoase pentru sănătătatea publică, mai ales dacă acestea intră în contact cu apa furnizorilor locali sau în compoziția solurilor fertile. Apple deja face eforturi ecologice, precum utilizarea de aluminiu reciclat 100% în compoziția dispozitivelor sale, reducând astfel consumul de energie.

  Apple nu ar mai fi obligat să facă o schimbare, dacă ar accepta standardul înaintea intrării în vigoare a noii legislații europene

  Chiar dacă este posibil ca Apple să aibă și portul Lightning, dar și încărcare prin USB-C, tot este destul de iritant pentru consumatori, care sunt presați să aibă mai multe încărcătoare. Ar fi mult mai ușoară adoptarea unei interfețe USB-C, precum și standardul acesta de încărcare.

  Afirmațiile cu privire la îngreunarea construirii dispozitivelor subțiri nu-și au locul, din moment ce producătorii Android se pot descurca la acest capitol și cu un port USB-C. Mai mult, USB-C acceptă o gamă largă de viteze de date și funcții avansate, inclusiv plug-and-play pentru display și audio, care sunt din ce în ce mai folosite în industrie.

  De menționat este faptul că doar iPhone-urile mai au port Lightning. Apple a adoptat deja portul USB-C pentru iPad Pro, permițând funcții precum DisplayPort și redarea audio prin conectorul standard. USB-C se regăsește și în linia de Macbook-uri a companiei.

  În ciuda problemelor, industria va adopta USB-C și USB Power Delivery. Apple și alți producători vor trebuie să adopte acest standard cât mai repede posibil înainte de a fi obligați de legislație.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.