Google Drive devine o aplicație web progresivă

Ciocan Andra
- 23.01.2020, 16:06 în Aplicaţii
0

SHARES
Google Drive devine o aplicație web progresivă

Aplicațiile Chrome sunt aproape de sfârșit, dar ideea aplicațiilor prin PWA (Progressive Web Apps – aplicație web progresivă) de-abia ia naștere. Așadar, Google Drive devine o aplicație web progresivă, alături de YouTube Music și Google Photos.

Nu este ceva revoluționar, dar face ca interacțiunea cu fișierele tale stocate în cloud-ul din Drive să se simtă mai nativ și oferă utilizatorilor de Drive o opțiune asemănătoare unei aplicații, acum că era Chrome Apps s-a încheiat.

Google Drive devine o aplicație web progresivă – Cum o vei putea instala

Data viitoare când vei naviga pe Google Drive folosind un browser, vei vedea opțiunea de a instala Drive-ul ca PWA. Pe Chrome, opțiunea vine ca un plus într-un cerc în aproprierea sfârșitului barei de adrese.

Totuși, ai la dispoziție și o opțiune de instalare Google Drive, care apare în meniul principal al browser-ului. Aceleași opțiuni vor apărea și pentru Chromebook în aceleași locuri. Pe Chromebook-uri și desktop-uri, acest PWA îți va crea un shortcut direct către fereastra de Google Drive, fără bara de adrese, file sau orice altceva.

PWA-ul oferă o experiență nativă, chiar dacă este doar Drive în Chrome, ca și până acum. Deschiderea documentelor în Drive te redirecționează către noi file ale browser-ului separate printr-o fereastră, dacă acestea necesită editare, astfel încât să nu modifici totul în interiorul aplicației web progresive.

Ce alte avantaje mai are aplicația web progresivă Google Drive

De exemplu, deschiderea unui document text în Google Docs pe un Chromebook în Drive-ul PWA te va duce din aplicație pe o filă nouă în Chrome. Deși previzualizezi fișierele în format PDF și videoclipurile în PWA, tot va fi deschisă o altă filă.

Aplicația web progresivă funcționează și pe Android (prin meniul cu cele 3 puncte -> Adaugă pe ecranul de pornire). Însă, nu sunt prea multe beneficii ale aplicației pe Android. Aplicația de Android este în sine o experiență mai bună decât site-ul Drive pe mobil.

Pentru utilizatorii interesați de această experiență, trebuie doar să accesați drive.google.com. Dacă folosești Chrome sau un Chromebook, verifică shortcut-ul din bara de adrese pentru PWA, după ce accesezi site-ul Drive.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!