More

  Protecția Datelor din Germania vede Huawei un pericol

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Autoritatea pentru Protecția Datelor din Germania amenință Huawei. Agențiile de informații din SUA au avertizat guvernul federal cu privire la Huawei. Din perspectiva activistului Caspar de la Protecția Datelor din Hamburg, acest lucru nu va rămâne fără consecințe politice.

  În Germania, a avut loc o dezbatere despre cum ar trebui tratată Huawei în dezvoltarea rețelei 5G din Germania. Ofițerul pentru protecția datelor, Johannes Caspar spune că nu ar trebui să fie lăsată această sarcină pe mâna corporațiilor care nu pot fi pe deplin de încredere.

  Ce spune reprezentantul pentru Protecția Datelor din Germania

  ”Agențiile de informații sunt surse de încredere. Dacă acest lucru se aplică și în cazul agenției de informații din SUA cu privire la Huawei, atunci nu trebuie să se rămână fără consecințe politice.”, spune Caspar.

  Tot Caspar susține că, Huawei nu ar trebui să fie implicată acolo unde există cerințe de securitate în dezvoltarea 5G. ”Cine lucrează cu un serviciu de informații străin și are de-a face cu un subiect de interes de stat fără nicio lege?

  Este vorba despre protejarea drepturilor fundamentale digitale ale milioanelor de cetățeni și protejarea celor mai sensibile date private și a secretelor de afaceri.”, mai spune ofițerul pentru protecția datelor.

  ”Asemenea interese fundamentale nu ar trebuie să fie supuse unui risc atunci când sunt luate decizii cu privire la infrastructura digitală.”, adaugă acesta.

  Istoria apropiată a demonstrat că:

  La finalul anului 2019, Germania a primit de la serviciul de informații al SUA date care demonstrază că Huawei lucrează cu agențiile de securitate din China.”

  Huawei a declarat miercuri că nu a avut nimic de-a face cu periclitarea securității datelor consumatorilor. ”Articolul Handelsblatt repetă acuzații vechi și nefondate, fără să furnizeze dovezi concrete.”, afirmă Huawei.

  Potrivit documentului primit de Germania, ”Neîncrederea companiilor chineze nu este dată pe urma legăturii cu solicitările pentru construirea rețelelor 5G.” Cum de altfel, Oficiul Federal de Externe a precizat că ”documentele clasificate ca fiind confidențiale și interne” nu sunt comentate.

  ”Securitatea datelor și rețelelor are prioritate de top.”

  Este afirmația lui Iris Plöger de la Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI). Excluderea producătorilor de componente individuale din core-ul rețelei poate fi realizată pe baza unor considerente transparente de securitate.

  ”Toți producătorii de componente pentru 5G trebuie să îndeplinească aceleași criterii tehnice, politice și juridice foarte înalte. Niciun producător de 5G nu trebuie exclus de la început.”, subliniază aceasta.

  Marea Britanie a anunțat deja că va lucra cu Huawei pentru dezvoltarea rețelei 5G. Însă, cu precizarea că echipamentele 5G vor fi folosite doar la periferia rețelei. UK subliniază că Huawei nu va avea nicio implicație în core-ul rețelei și nu va participa mai mult de 35% în dezvoltarea 5G.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.