More

  Huaweileaks a ajuns în Germania: Probleme pentru producător

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huaweileaks a ajuns în Germania. Grupul parlamentar SPD solicită informații de la Guvernul Federal cu privire la dovada pe care o are pentru cooperarea dintre Huawei și autoritățile de securitate din China. ”În numele grupului parlamentar SPD, solicit Guvernului Federal să informeze prompt comitetul digital cu privire la noile descoperiri despre Huawei.”, declară purtătorul de cuvânt pentru politici digitale, Jens Zimmerman pentru Handelsblatt.

  La bază ar sta un raport al Handelsblatt cu privire la un document confidențial al Oficiului Federal de Externe.

  Acesta arată că:

  ”La finalul anului 2019, am primit informații din SUA potrivit cărora s-a demonstrat că Huawei lucrează cu agențiile de securitate din China.” În schimb, Huawei neagă respectivul raport.

  Zimmermann spune că: ”Dacă așa stau lucrurile, atunci acțiunile Cancelariei Federale, a Ministerului Federal al Internelor, al Ministrul Federal al Economiei și Facțiunea Uniunii, nu sunt responsabile.”

  Huaweileaks a ajuns în Germania: Grupul parlamentar SPD cere ca Huawei să fie exclus de facto (de drept)

  Oficiul Federal de Externe avertizează, de asemenea, împotriva utilizării tehnologiei Huawei în rețeaua 5G.

  Ambasadorul american Richard Grenell a reiterat preocupările de securitate ale SUA împotriva Huawei. Acesta a reamintit că Protecția Constituțională Germană recomandă utilizarea ”telefoanelor de unică folosință” atunci când se călătorește în China.

  Grenell a reînnoit avertismentul potrivit căruia americanii ar putea restricționa cooperarea lor pentru informații cu statele care instalează tehnologia Huawei în rețeaua lor 5G. Guvernul SUA evaluează riscul de furt de date atât de mare:

  ”Încât vom fi nevoiți să analizăm cât de multe informații putem împărtăși, de fapt, cu aliații noștri, dacă aceștia ignoră riscul.”, precizează Grennell pentru Handelsblatt.

  Potrivit unei informații transmise de publicația Handelsblatt:

  Americanii au prezentat la mijlocul lunii decembrie Guvernului Federal un dosar. Acesta rezumă concluziile împotriva Huawei pe care le-au colectat agențiile de informații și autoritățile judiciare.

  Pentru asta, o delegație de rang înalt a călătorit la Berlin

  Aceasta a fost condusă de Matthew Pottinger, consilier adjunct de securitate al lui Donald Trump. Alături de el au fost doi ofițeri superiori NSC și vice-președintele FBI David Bowdich.

  ”Este scandalos ca Guvernul să ascundă de Parlament astfel de informații importante.”, spune Katharina Dröge, purtător de cuvânt al verzilor din Partidul Verde. Ministrul  Economiei, Peter Altmaier, ține clar ca Huawei să participe la rețeaua 5G. ”Cred că este o greșeală.”, afirmă aceasta.

  Altmaier, Ministrul Afacerilor Economice nu a dorit să comenteze rapoartele în cadrul unei reuniuni a Comitetului. Însă, a subliniat că toate companiile din aproape toate țările trebuie să coopereze cu organele de securitate.

  Huawei este ”un furnizor predispus la risc”

  Comisia Europeană recomandă țărilor din Uniunea Europeană să țină furnizorii predispuși la risc, precum Huawei, departe de zonele de bază atunci când creează rețelele 5G. Dacă este necesar, ”țările individuale ar putea lua și alte măsuri”, a mai precizat Comisia miercuri la Bruxelles. Marea Britanie a decis marți să implice Huawei doar în zonele periferice ale dezvoltării rețelei.

  Purtătorul de cuvânt al politicii digitale pentru grupul parlamentar FDP și președinte al Comitetului Agendei Digitale, Manuel Höferlin critică puternic recomandările de la Bruxelles. ”Nu este de înțeles de ce Comisia UE nu dorește să excludă riscurile de la furnizorii de neîncredere, precum Huawei, când vine vorba de extinderea 5G în Europa.”, precizează Höferlin. ”Acest lucru lasă o ușă din spate deschisă, care ar putea compromite securitatea IT.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.