More

  SUA vrea să scape de Huawei cu orice cost

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SUA vrea să scape de Huawei cu orice cost. Donald Trump depune toate eforturile necesare pentru a rupe legăturile Americii cu Huawei când vine vorba de rețeaua 5G. Scopul acestuia este să fie creat un standard comun de inginerie pentru rețelele 5G. Acesta vrea ca fiecare companie de tehnologie și telecomunicații să folosească echipamente produse de SUA în locul celor produse de Huawei.

  În tot acest timp, Vodafone anunță că scoate Huawei din core-ul rețelelor sale din Europa. Întreg procesul va dura 5 ani de zile și va costa compania aproximativ 200 de milioane de dolari. Totuși, Marea Britanie ignoră avertismentele SUA și decide să aprobe utilizarea echipamentelor Huawei în proporție de 35% în dezvoltarea 5G. Însă, echipamentele Huawei vor fi folosite doar la periferia rețelelor 5G din Regatul Unit.

  Un consultant economic la Casa Albă, pe nume Larry Kudlow, declară:

  ”Conceptul de ansablu este de a avea toată arhitectura și infrastructura americană 5G realizată în principal de companii americane. Asta ar include Nokia și Ericsson pentru că au o prezență mare în SUA.”

  Casa Albă pune în valoare companii precum Dell și Microsoft pentru a-și dezvolta afaceri corespunzătoare core-ului rețelei 5G.

  La începutul lunii februarie, parlamentarii au pregătit un proiect de lege care să împingă guvernul federal să creeze un fond în valoare de 1 miliard de dolari. Aceasta ar trebui să ajute la dezvoltarea tehnologiei necesare eliminării Huawei atât din SUA, cât și de pe piața externă. SUA își pune, de asemenea, speranța în companiile nordice, Ericsson și Nokia, care au un istoric în Silicon Valley.

  SUA vrea să scape de Huawei, chiar dacă va costa și va dura mult

  Procesul de înlăturare al Huawei nu va fi ușor nici în SUA, nici în afara ei. Producătorul de tehnologie chinez este cu ani înaintea competiției când vine vorba de construirea celor necesare unei infrastructuri 5G.

  Companiile din Statele Unite nu vor fi nevoie să stabilească numai standarde comune. Ci vor fi nevoite și să construiească hardware comparabil și să îl implementeze astfel încât rețelele 5G să pătrundă la nivel național.

  ”Dacă SUA vrea hardware și software dezvoltate de o companie americană sau europeană, guvernul ar trebui să încurajeze companiile să înceapă negocierile cu Huawei pentru a licenția tehnologia noastră 5G.”, spune într-o notă mai mult sau mai puțin ironică, liderul de securitate al Huawei în SUA, Andy Purdy pentru Wall Street Journal.

  Purdy adaugă că proprietatea intelectuală a Huawei este parte integrantă din implementarea rapidă a 5G. Dar și că, fără ea, ”produsul combinat va fi unul cu unul sau doi ani în spatele produselor Huawei când vine vorba de funcționalitate și asigurare.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.