More

  Google Chrome elimină reclamele video sâcâitoare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Chrome elimină reclamele video sâcâitoare. De pe 5 august, browser-ul web va bloca 3 dintre cele mai enervante tipuri de reclame, în urma unui chestionar realizat de către Coaliția pentru reclame mai bune.

  De ce Google Chrome vrea să renunțe la reclame

  Chrome își propune blocarea reclamelor peste care nu poți trece decât după 5 secunde, reclamele care apar la mijlocul videoclipului mai scurt de 8 minute sau cele de tip banner.

  Decizia a venit în urma chestionarului Coaliției pentru reclame mai bune, din care Google face parte. Mai mult, ar putea avea un impact și asupra altor companii. Sunt așteptate schimbări și din partea Microsoft și Facebook, și ele membre ale Coaliției.

  Există trei experiențe diferite cu reclamele, pe care utilizatorii le găsesc deranjante pentru un conținut video care este mai scurt de 8 minute,” susține Google.

  Compania încearcă de foarte mult timp să blocheze aceste reclame. Începând cu 2018, Google a înregistrat schimbări semnificative în rata evitării reclamelor sâcâitoare în America de Nord și Europa. Cu ajutorul noilor standarde, compania speră că această rată va fi și mai mare.

  AD 2

  Google Chrome elimină reclamele video – Este de bine sau de rău?

  Deși sună promițător pentru utilizatori volumul mai mic de reclame, nu este o mișcare prea bună pentru celelalte companii. Acestea trebuie să se supună modelului de reclame deja existent pe YouTube.

  Din postarea de pe blogul Google, se subînțelege faptul că și YouTube ar trebui să se conformeze acestor standarde. Asta chiar dacă YouTube deja face eforturi în ceea ce privește modul în care poți evita, pe cât posibil, reclamele sâcâitoare.

  YouTube este platforma care a permis sărirea peste reclame după 5 secunde, închiderea reclamelor de tip banner și care permite reclame la mijlocul videoclipurilor care sunt mai lungi de 10 minute, nu sub 8.

  Google a afirmat pentru The Verge faptul că aceste modificări nu sunt necesare imediat. Însă, a precizat că YouTube va fi revizuit la fel ca oricare alt site. De asemenea, sunt așteptate vești și din partea companiilor Microsoft și Facebook în legătură cu noile standarde pentru reclame.

  AD 3

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.