More

  Vodafone elimină tehnologia Huawei 5G din Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vodafone elimină tehnologia Huawei 5G din Europa, anunță operatorul de telefonie mobilă. Decizia vine pe fondul ultimelor evenimente care au vizat Huawei. Aceasta devine din ce în ce mai marginalizată pe tot mai multe piețe ale lumii.

  Vodafone elimină tehnologia Huawei 5G din Europa, dar nu în totalitate

  Potrivit directorului executiv al Vodafone, Nick Read, costurile pentru această eliminare a echipamentului vor ajunge la suma de 200 de milioane de euro. Procesul va dura aproximativ 5 ani până la finalizare, potrivit publicației Reuters.

  Marea Britanie este de acord ca operatorii să folosească echipament 5G de la furnizorii cu risc ridicat precum Huawei. Însă, aceștia nu pot integra în nucleul echipamentului sau zonele sensibile ale rețelelor. Din acest motiv, Huawei va avea acces într-un procent de aproximativ 35% din rețea.

  Directorul executiv mai spune că anunțul Marii Britanii a fost unul dintre factorii care au influențat compania să ia această decizie. Însă, Read nu vede cu ochi buni această schimbare și în alte țări.

  Lansarea 5G ar putea dura mai mult decât era de așteptat

  În cazul în care alte state europene vor impune același acces la rețea de 35%, ca și Marea Britanie pentru echipamentul 5G de la Huawei, asta ar însemna o întârziere pentru lansarea rețelei în regiunile respective, potrivit spuselor lui Read pentru The Guardian.

  „Alegem să investim banii pentru lansarea rețelei 5G în înlocuirea echipamentului care va duce la o întârziere a lansării rețelei. Nu este o problemă pentru Marea Britanie, dar nu aș dori ca asta să se întâmple în Europa. Ar fi o perturbare imensă,” spune Nick Read.

  Chiar dacă SUA se opune vehement Huawei, Marea Britanie dorește ca Huawei să fie implicat în rețeaua 5G a țării. În ultimii doi ani, SUA a făcut presiuni asupra aliaților pentru a interzice echipamentele chinezești pe motiv de probleme ce țin de securitatea cibernetică.

  În luna mai a anului trecut, Departamentul de Comerț al SUA a adăugat Huawei pe o listă neagră. Adăugarea pe acea listă oprește operatorii americani din a folosi echipamentul companiei chineze în infrastructura rețelelor de 5G.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.