More

  Giganții Chinei vor să concureze cu Google Play Store

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De curând, giganții Chinei Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo și-au propus construirea unei platforme pentru dezvoltatori. Scopul platformei este ca dezvoltatorii să-și poată încărca aplicațiile pe toate magazinele de aplicații simultan.

  Mai mult, această intenție a producătorilor chinezi ar mai avea ca motiv și contestarea dominației magazinului Google Play, după cum relatează Reuters.

  Giganții Chinei formează o alianță în acest sens

  Din moment ce Google Play Store este interzis în China, utilizatorii chinezi de Android au găsit alte magazine de aplicații de unde să-și descarce aplicațiile, multe dintre acestea provenind de la Oppo sau Huawei.

  Însă, în afara Chinei, Google Play Store este cel care tronează. Tocmai din acest motiv, companiile chineze au format o alianță cunoscută sub numele de Global Developer Service Alliance (GDSA). Faptul că magazinul Google Play este fruntaș în acest domeniu a îngreunat munca magazinelor de aplicații terțe.

  De-alungul timpului, acestea au întâmpinat probleme cu suportul pentru dezvoltare la nivel internațional. Tocmai din acest motiv, GDSA a lansat deja un website și oferă informații despre cum va funcționa această platformă.

  Cum va ajuta platforma GDSA dezvoltatorii

  „Platforma GDSA oferă acces unificat la mai multe magazine ale producătorilor de telefoane. Dezvoltatorii pot trimite aplicații inclusiv aplicații gratuite Android, jocuri, muzică, filme, reviste sau alt conținut digital. Pot trimite și servicii prin intermediul platformei de înregistrare. Aplicațiile vor fi sincronizate către mai multe magazine de aplicații ale producătorilor de telefoane mobile care deja au cooperat,” arată secția de termeni și condiții a alianței.

  Serviciile pe care GDSA le oferă acoperă India, Indonesia, Rusia și Malaezia. Companiile controlează împreună peste 40% din livrările de telefoane la nivel global începând cu al patrulea trimestru al anului trecut.

  Asta înseamnă că noua platformă ar face mai ușoară posibilitatea ca dezvoltatorii să-și încarce aplicațiile în fiecare magazin în același timp și asigurând totodată și un anumit grad de paritate între magazinele de aplicații.

  Dominanța magazinului Google Play este o problemă mai mare pentru Huawei decât pentru restul companiilor membre

  Google Play Store reprezintă o problemă mai mare pentru Huawei decât pentru Xiaomi sau oricare altă companie membră a alianței. Anul trecut, compania și-a pierdut licența de a avea servicii și aplicații de la Google pe dispozitivele Huawei.

  Din acest motiv, Huawei și-a lansat oficial ultimul flagship la nivel internațional, Mate 30. Mai mult de atât, compania a anunțat că lucrează la un sistem de operare propriu numit Harmony, pentru care se spune că a investit 1 miliard de euro pentru dezvoltare, creștererea utilizatorilor și marketingul serviciilor Huawei Mobile, ca alternativă a serviciilor Google.

  Pe de altă parte, un reprezentant al companei Xiaomi a precizat pentru Android Authority că scopul companiei în această alianță nu este acela de a concura cu Google. Xiaomi își dorește doar să ușureze munca dezvoltatorilor când vine vorba de a-și încărca aplicațiile pe mai multe magazine de aplicații.

  Magazinul Play oferă un flux de venituri semnificativ pentru companie, care percepe un comision de 30% din toate vânzările făcute prin magazin. Estimativ, Google a făcut 8.8 miliarde de euro la nivel mondial anul trecut. Suma ar fi strânsă numai din Play Store, potrivit unui analist citat de Reuters.

  Din moment ce vânzările de telefoane scad pentru giganții Chinei la nivel mondial, inițiativa formării alianței ar fi un alt motiv ca aceștia să-și mențină un venit cât de cât stabil. Reuters a mai scris că o lansare oficială a platformei ar avea loc în luna martie. Dar, din cauza epidemiei de coronavirus, lansarea ar putea fi amânată pentru o altă dată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.