More

  Clearview primește interdicții tot mai multe din partea companiilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania de inteligență Clearview primește interdicții tot mai multe din partea companiilor. Twitter, Google, Youtube și LinkedIn s-au opus deja folosirii imaginilor pentru tehnologia de recunoaștere facială a companiei.

  Companiile au trimis către judecătorie solicitări prin care Clearview să înceteze această activitate ilegală. Însă fondatorul companiei susține că tot ceea ce face este legal.

  Care este motivul pentru care Clearview primește aceste solicitări

  Clearview stă la baza controversatului program de recunoaștere facială. Peste 600 de departamente de poliție din America de Nord au acces la program. Pentru a arăta utilitatea lui, compania susține că poliția din Indiana a rezolvat un caz în doar 20 de minute folosind aplicația.

  Informații despre baza de date a companiei au apărut în spațiul public cu ceva timp în urmă. New York Times a publicat faptul că baza de date a sistemului Clearview este formată din peste 3 miliarde de imagini de pe internet. Vorbim implicit și despre imagini de pe platformele de socializare.

  Referitor la interdicțiile primite de Clearview, nu numai companiile de social media fac solicitări de acest fel. Câteva departamente de poliție, precum NYPD confirmă faptul că nu are nicio relație formală cu compania de inteligență artificială Clearview. Între timp, directorul executiv al Clearview, Hoan Ton-That, susține că dreptul la informații publice este garantat prin Primul Amendament al Constituției Statelor Unite ale Americii.

  Ton-That consideră că și Google face același lucru

  Într-un interviu pentru CBS This Morning, Ton-That spune că se va opune solicitărilor companiilor, din moment ce nu face nimic ilegal. Directorul a comparat practica de colectare a datelor folosită de Clearview cu cea de la Google pentru motorul de căutare.”Google poate lua informații de pe toate website-urile. Deci, dacă este public și poate fi în motorul de căutare Google, poate fi și în al nostru,” declară acesta.

  Google este de altă părere în ceea ce privește cele spune de directorul Clearview. „Termenii și condițiile de utilizare a serviciilor YouTube interzic în mod explicit colectarea datelor care pot fi utilizate pentru a identifica o persoană. Clearview a recunoscut public că face asta, tocmai din acest motiv le-am trimis o solicitare de încetare a acestei practici ilegale”, precizează reprezentanții companiei YouTube.

  Compania a mai avut de obiectat și în legătură cu comparația lui Ton-That despre motorul de căutare Google.

  „Cele mai multe website-uri vor să fie incluse în Google Search, iar noi le oferim deținătorilor acestora controlul asupra informațiilor care sunt incluse în rezultatele de căutare, inclusiv opțiunea de a nu apărea deloc. Clearview a colectat datele în mod secret fără consimțământul indivizlor, încălcând astfel regulile care le interzic în mod explicit să facă acest lucru.”

  Clearview primește interdicții, dar și alte solicitări

  Facebook a cerut ca Clearview să înceteze din a folosi datele colectate de pe platformele de socializare, pe care le deține, pentru recunoașterea facială, relatează CBSNews. „Folosirea informațiilor utilizatorilor ne încalcă politicile, din acest motiv i-am cerut companiei să înceteze accesarea informațiilor noastre de pe Facebook sau Instagram,” spune un purtător de cuvânt al Facebook.

  Însă, Facebook nu a mai trimis și o cerere formală de încetare a acțiunii ilegale. Cu toate acestea, compania de social media a trimis mai multe scrisori către Clearview pentru a-și clarifica politicile. A cerut și mai multe explicații despre practicile sale.

  În prezent, Facebook își evaluează posibilitățile și ia în considerare trimiterea unei solicitări oficiale, la fel ca și celelalte companii. Este posibil ca și alte companii să solicite același lucru, din moment ce Ton-That nu consideră o ilegalitate colectarea datelor.

  Nu există legi federale care să reglementeze recuoașterea facială. Însă în câteva orașe precum San Fracisco, recunoașterea a fost parțial interzisă. Datorită implicării legale a companiei Google împotriva Clearview, este posibil ca guvernul să abordeze această problemă și în lipsa legilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.