More

  Utilizatorii Windows 7 nu pot închide PC-urile din cauza unui bug

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft a oprit suportul pentru sistemul de operare Windows 7 încă din ianuarie. Însă utilizatorii mai folosesc această versiune software, chiar dacă riscurile sunt pe zi ce trece mai mari. Una dintre noile experiențe neplăcute întâmpinate de utilizatorii Windows este faptul că nu pot închide PC-urile din cauza unui bug.

  Microsoft investighează problema apărută

  De când Microsoft nu mai oferă suport pentru sistemul de operare, utilizatorii au mai experimentat probleme precum glitch-ul apărut la wallpaper. Asta la doar câteva săptămâni după ce producătorul a anunțat oficial întreruperea suportului.

  De data aceasta, mai mulți utilizatori de pe forumurile Microsoft și Reddit au atras atenția asupra noii probleme. Bug-ul îi împiedică pe aceștia să-și închidă sau să-și restarteze calculatoarele. După cum spune sistemul de operare, aceștia ”nu au permisiunea de a face asta.”

  Un purtător de cuvânt al companiei declară pentru Bleeping Computer că încă se cercetează cauza problemei. Până în prezent, nu s-a comunicat nimic concret despre acest bug. Nu știm dacă provine de la Windows 7 sau o altă aplicație ar putea fi de vină.

  Dacă se dovește că problema este de la sistemul de operare și nu de la o aplicație terță, asta ar presupune ca Microsoft să creeze un alt patch prin care să vină cu o rezolvare. În orice caz, compania mai are de parcurs un drum lung până când Windows 7 să dispară definitiv de pe calculatoarele utilizatorilor.

  Ce soluții au găsit, între timp, utilizatorii Windows 7 pentru acest bug

  Executarea editorului de politici de grup din linia de comandă pentru a forța permisiunile este o variantă provizorie. Însă, nu este recomandată acest soluție doar pentru oprirea calculatoarelor.

  Alți utilizatori au găsit o altă metodă, prin dezactivarea serviciilor de actualizare Adobe. Nu garantează nimeni pentru această soluție și nici nu știm dacă software-ul Adobe este de vină pentru acest bug.

  Utilizatorii mai au de așteptat până va oferi Microsoft update-ul salvator. Până atunci, aceștia sunt nevoiți să-și închidă calculatoarele în alte moduri sau să treacă la Windows 10. Astfel, cu siguranță vor scăpa de viitoare probleme ale sistemului care nu mai primește suport de la producător.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.