More

  SUA lovește puternic în China pentru furtul de proprietate intelectuală

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Furtul de proprietate intelectuală este ceva cât se poate de real și de periculos. Din acest motiv, la Washington a avut loc o conferință numită China Initiative Conference. Organele statului american doresc ca cetățenii și companiile private și de stat să conștientizeze pericolului provenit din China.

  Departamentul de Justiție (DOJ) împreună cu FBI au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește furtul de proprietate intelectuală de către chinezi și nu numai.

  Furtul de proprietate intelectuală – Peste 1.000 de cauzuri au avut loc în America

  După spusele procurorului general adjunct al Securității Naționale, John Demers, „amenințarea din China este reală, este persistentă, este bine orchestrată, este bine susținută și nu va dispărea prea curând.” Așadar, cazurile de acest fel sunt în creștere în America.

  Christoper Wray, directorul FBI spune că numărul cazurilor au început să crească încă din 2018. Asta de când DOJ a lansat o inițiativă ce are ca scop investigarea spionajului economic din Beijing.

  FBI are aproximativ 1.000 de investigații care au implicat tentativa de furt din China a tehnologiei americane, în toate cele 56 de birouri de teren. Acestea se întind pe aproape fiecare industrie și sector,” spune Wray.

  Directorul adjunct al FBI, John Brown, a declarat că s-au înregistrat deja 19 arestări în acest an fiscal. Arestările au fost făcute exclusiv sub acuzația de spionaj economic chinez.

  William Barr, procurorul general al SUA, și-a îndemnat țara și aliații acesteia să investească mai mult în Nokia și Ericsson. Motivul ar fi combaterea prezenței Huawei pe piața 5G. Mai mulți reprezentanți ai guvernului american au tras semnale de alarmă companiilor și universităților din SUA.

  Companiile pot avea de suferit din cauza parteneriatelor cu China

  Nu este ilegal să ai un parteneriat de afaceri cu China. Însă repercusiunile acestuia pot fi dezastruoase pentru companiile americane. De cele mai multe ori, companiile chineze continuă să folosească tehnologia furnizată de americani, chiar dacă parteneriatul s-a încheiat.

  După spusele lui Wray, cei din China exploatează slăbiciunile din mediul sectorului academic și economic american. În timp ce, se folosesc de sistemul lor închis pentru a bloca companiile americane să intre pe piața chineză.

  „Aceștia au nevoie deseori de secretele comerciale și de datele personale ale clienților întreprinderilor americane în schimbul accesării pieței imense din China,” spune Wray. Din cauza lipsei accesului la piața din China, multe companii ignoră riscurile și încheie diferite parteneriate cu firmele chineze.

  Oficialii FBI spun că au avut loc diferite întâlniri cu companii americane pentru a le avertiza împotriva practicilor neadecvate ale unora dintre companiile chineze. Asta pentru că, companiile americane nu observă care sunt riscurile pe termen lung pe care aceste parteneriate le atrag asupra lor.

  Ce a descoperit FBI în sectorul academic

  Sectorul academic american este, de asemenea, un sector principal când vine vorba de furtul de proprietate intelectuală. Din acest motiv, SUA l-a pus sub acuzare pe președintele Departamentului de Chimie și Biologie Chimică din cadrul Universității Harvard. Acesta ar fi mințit autoritățile cu privire la participarea sa la un plan chinez.

  Potrivit DOJ, planul „Thousand Talents” este unul dintre cele mai proeminente planuri de recrutare a experților care ajută la îmbunătățirea științifică, economică și tehnologică a Chinei. Acest plan recompensează experții care ajută la furtul de proprietate intelectuală.

  Oficialii americani se tem că lucrările de cercetare de la Harvard ar fi putut ajunge în posesia guvernului chinez, prin implicare președintelui. Totuși, acesta nu este singurul caz. Investigațiile în sectorul academic încă sunt în derulare.

  Hackerii nu sunt singurii implicați în furtul de proprietate intelectuală

  Potrivit unor rapoarte provenite din diferite surse, operațiunile chineze de hacking sunt ordonate de către Ministerul Chinez al Securității Statului.

  Operațiunea este apoi coordonată de anumiți ofițeri de informații care sunt alocați în anumite zone de interes. Apoi, aceștia angajează contractori privați pentru izolarea și distanțarea intruziunilor de guvernul de la Beijing.

  Implicarea ofițerilor chinezi de informații în operațiunile de hacking nu a trecut neobservată de către guvernul american. Firma de securitate cibernetică Recorded Future a descoperit legături între guvernul chinez și hackerii angajați, în timp ce analiza atacuri ale chinezilor.

  Mai mult, Intrusion Truth, un grup anonim de analiști de securitate cibernetică, au dezvăluit identități ale unor hackeri chinezi, în ultimii trei ani. Pe lângă identitatea acestora, au dezvăluit și legăturile acestora cu anumite departamente ale Ministerului Chinez al Securității Statului.

  America face eforturi pentru ca populația să fie conștientă de acest pericol ce vine din China

  Reprezentanții SUA sunt deciși să facă orice este posibil pentru a combate cazurile de furt de proprietate intelectuală, și nu numai, din țară.

  „Am fost amăgiți prea mult timp, cred că ne-am trezit. Cred că preluăm inițiativa, fiind agresivi,” spune John Brown. Rămâne de văzut dacă eforturile făcute de SUA vor da roade în ceea ce privește această problemă.

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.