More

  Coronavirus: impactul asupra industriei tehnologice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Coronavirus: impactul asupra industriei tehnologice. Furnizorul de date analitice al TrendForce a publicat un raport prin care arată ce impact are coronavirus asupra producției tehnologice. Virusul Corona a provocat deja perturbări majore în întreaga industrie, anulând expoziții comerciale uriașe. Mai mult, este posibil ca și Apple să întâmpine probleme din cauza epidemiei.

  Coronavirus: impactul asupra industriei tehnologice

  Raportul împarte evaluările în componente individuale și în categorii de produse. Astfel, oferă o imagine de ansamblu asupra industriei tehnologice. De asemenea, ar putea oferi și unele sugestii despre ce se va întâmpla cu companiile individuale precum Apple. Iată câteva detalii din raport:

  • – Se preconizează că producția de smartphone-uri va fi redusă cu 12% în acest trimestru. Acest lucru duce la faptul că va fi cel mai scăzut trimestru din ultimii 5 ani. Lanțul de aprovizionare se bazează pe muncă și este puternic lovit de amânarea reluării muncii. Mai mult, vor exista și deficiențe de componente, precum modulele de cameră;
  • – Câțiva furnizori de fibră optică au sediul în Wuhan, unde a apărut focarul de coronavirus și reprezintă împreună 25% din producția globală. Lansarea rețelei 5G în China ar putea fi afectată din cauza nevoii mai mari de cabluri de fibre optice în stațiile de bază ale următoarei generații;
  • – Este puțin probabil ca piețele flash DRAM și NAND să fie afectate din cauza stocării de materiale și a unui nivel ridicat de automatizare la fabricile de semiconductoare operate de companii precum Samsung și SK Hynix;
  • – Producția consolelor a fost puternic afectată, însă producția pentru următoarea generație nu ar trebui să întâmpine probleme. Asta atât timp cât epidemia poate fi redusă până la sfârșitul acestui trimestru. PS5 și Xbox Series X se vor lansa în sezonul de sărbători, iar cererea curentă de PS4 și Xbox One a scăzut din cauza anticipării următoarelor console. Din acest motiv, nu este posibil să existe deficiențe ale consolelor de generație actuală;
  • – TrendForce se așteaptă ca smartwatch-urile, laptop-urile, PC-urile și boxele inteligente să aibă parte de cea mai mare scădere a estimărilor anterioare. Furnizorul de analitice consideră că smartwatch-urile vor scădea cu 16% din proiecții.

  Ce prezice TrendForce despre Apple

  Apple a fost avertizat că epidemia din China va însemna că veniturile vor fi mai mici. Gigantul tehnologic spune că producția și vânzările au fost afectate. Mai mult,  „aprovizionarea la nivel mondial de iPhone ar putea fi restriționată temporar„.

  Apple este prima companie mare americană care afirmă că virusul Corona va afecta veniturile acesteia. Compania care a prevăzut venituri record de 67 de miliarde de euro în trimestrul curent, nu a dezvăluit ce venituri are până acum. „Nu ne așteptăm să îndeplinim țintele privind veniturile pe care le-am oferit pentru trimestrul lunii martie„, declară reprezentanți ai companiei într-un comunicat.

  Din moment ce majoritatea magazinelor din China sunt închise sau funcționează cu un program redus, vânzările Apple vor fi mai mici. Deși site-urile noastre partenere iPhone sunt în afara provinciei Hubei, acestea funcționează mai greu decât am anticipat„, mai transmite compania Apple.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.