Actualizarea Windows 10 nemulțumește utilizatorii

Ciocan Andra
- 19.02.2020, 12:13 în PC
13

SHARES
Actualizarea Windows 10 nemulțumește utilizatorii. În ciuda noilor încercări de a revizui actualizările Windows, platforma continuă să provoace neplăceri utilizatorilor.

Actualizarea Windows 10 nemulțumește utilizatorii. În ciuda noilor încercări de a revizui actualizările Windows, platforma continuă să provoace neplăceri utilizatorilor. Asta prin actualizări de calitate slabă și prin transparența îndoielnică. Din păcate, Microsoft a trebuit să-și avertizeze utilizatorii cu privire la actualizarea recentă Windows 10.

Actualizarea Windows 10 nemulțumește utilizatorii – Cu ce probleme vine actualizarea

Microsoft a confirmat că actualizarea de securitate KB4524244 poate provoca blocări și erori ale sistemului pe fiecare versiune de Windows 10, de la Home până la Enterprise și Server. Mai mult, actualizarea putea șterge și date prezente pe desktop și chiar provoca erori la pornire. Actualizarea a fost disponibilă timp de 4 zile, după care a fost exclusă.

Iată câteva declarații ale utilizatorilor:

Mulțumesc Microsoft pentru ultimele actualizări care mi-au șters complet toate setările din sistem la fiecare pornire. Totul a revenit la setările de bază și toate informațiile și setările programelor au fost de asemenea șterse. Mai multe aplicații au fost șterse în totalitate, setările tastaturii, totul a dispărut.”

Desktop-ul meu este negru, iconițele au dispărut, bara de activități și meniul de Start sunt de asemenea goale. Am dezinstalat actualizarea și datele mele încă nu au apărut, nu le pot găsi nicăieri.”

Publicația Windows Latest scrie că această problemă este „bazată pe un număr mic, dar în creștere de rapoarte ale utilizatorilor„. Așadar, este de preferat ca utlizatorii să fie atenți și să se asigure că sunt la curent cu detaliile despre actualizări.

Această actualizare de securitate a fost eliminată și nu va fi reintrodusă din Windows Update, Windows Server Update Services sau Microsoft Update Catalog„, scrie compania pe Windows 10 Health Dashboard.

Cum pot utilizatorii să excludă actualizarea problematică

Chiar dacă Microsoft a oprit răspândirea actualizării, există deja un număr mare de utilizatori afectați. Conform raportului realizat de Bleeping Computer, atât calculatoarele AMD, cât și cele Intel au fost afectate, mai ales utilizatorii HP. Microsoft spune că lucrează la o „versiune îmbunătățită a actualizării„, dar între timp oferă utilizatorilor informații despre eliminarea actualizării.

Utilizatorii trebuie să caute istoricul actualizărilor  din Windows Desktop Search, apoi click pe View your Update History și să selecteze Uninstall Updates. În fereastra de dialog cu actualizările instalate, utilizatorii trebuie să caute și să dezinstaleze actualizarea KB4524244, apoi să repornească calculatorul.

De asemenea, utilizatorii pot descărca Windows Update Troubleshooter, care le va permite acestora să ascundă actualizările problematice și să evite instalarea acestora. Acest lucru va deveni rapid un software folositor tuturor utilizatorilor de Windows 10.

Microsoft a demonstrat recent viitorul actualizărilor de Windows. Progresele vizează o nouă generație de dispozitive cu ecran dual și nu sunt disponibile pentru milioanele de calculatoare și laptop-uri cu Windows 10. Între timp, îmbunătățirile pentru actualizările de Windows 10 care trebuiau să apară de ceva vreme au fost brusc suspendate.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!