More

  SUA vrea blocarea accesului Huawei la furnizorii de chip-uri

  SUA vrea blocarea accesului Huawei la furnizorii de chip-uri. Asta înseamnă că problemele dintre guvernul american și Huawei continuă. În urma acuzațiilor de înșelătorie împotriva companiei, Reuters raportează că SUA încearcă să oprească accesul Huawei la furnizorii de chip-uri.

  Cum încearcă SUA să oprească accesul companiei

  SUA ar putea obliga producătorii de chip-uri atât americane, cât și străine, precum TSMC, să solicite o licență americană înainte de a face afaceri cu Huawei. Acest lucru permite Statelor Unite să blocheze transportul de componente vitale pentru telefoane către Huawei.

  Schimbarea politicii guvernului prin Regula Produselor Externe Directe ar putea exercita o presiune pentru a opri vânzările. Chiar și pentru companiile care nu sunt implicate în acest lanț dintre producătorii de chipset-uri și Huawei. Multe fabrici de chipset-uri au echipament care poate fi urmărit de companiile americane.

  Modificarea propusă ar necesita acestor companii să solicite o licență americană înainte de a oferi produsele companiei Huawei. Companiile străine nu sunt obligate de această schimbare. Însă riscă interdicții proprii de vânzare din partea guvernului american. În această situație s-ar afla giganți precum TSMC.

  SUA vrea blocarea accesului Huawei: Restricțiile pot aduce multe neplăceri

  Noile reguli au fost redactate, însă nu și aprobate. Mișcarea din partea SUA ar putea însemna o încălcare a afacerilor suverane din afara Americii și poate duce la nemulțumiri atât din partea companiilor străine, cât și din partea guvernelor lor.

  În conformitate cu proiectul de propunere, guvernul SUA ar forța companiile străine care folosesc echipamente de producerea chip-urilor din SUA să aibă o licență înainte de a furniza chip-urile către Huawei – o extindere majoră a autorității de control al exporturilor care ar putea supăra aliații SUA la nivel global,” raportează Reuters.

  Nu există nicio cale de mijloc. Deși Huawei ar putea face rost de produsele din SUA direct în lanțul său de aprovizionare, toți producătorii de chipset-uri care ar întrerupe afacerile cu compania – chiar și TSMC, care produce chip-urile HiSilicon Kirin – ar putea fi afectate.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here