More

  Cum au ajuns smartphone-urile să înlocuiască DSLR-urile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu este o noutate faptul că DSLR-urile nu mai sunt atât de căutate la acest moment. Majoritatea telefoanelor sunt acum capabile să filmeze 4K și să realizeze poze impecabile. Iată cum au ajuns smartphone-urile să înlocuiască camerele DSLR.

  Cum au ajuns smartphone-urile mai bune decât DSLR-urile

  Dacă în trecut viteza lentă de obturare, senzorii și hardware-ul slab erau provocările telefoanelor în realizarea pozelor, asta nu se mai aplică și acum. Telefoanele pot capta imagini la rezoluții înalte și pot filma 4K. Cele mai rapide procesoare, precum cele de la Qualcomm, sunt disponibile în prezent pe majoritatea dispozitivelor Android.

  Acestea pot capta fotografii de 28MP cu viteză de declanșare 0. Viteza de declanșare 0 era aproape imposibilă de obținut acum câțiva ani pe această categorie de produse. În prezent, viteza este valabilă atât pentru poze, cât și pentru videoclipuri, la rezoluții înalte și rate mari de cadre pe secundă.

  Telefoanele pot surprinde acum imagini între 120 – 240 de cadre pe secundă. Chiar dacă atleții folosesc cel mai des camere GoPro, ei pot folosi, în egală măsură smartphone-urile pentru a se filma.

  Lentilele și accesoriile pentru telefoane mai accesibile

  Accesoriile folosite la îmbunătățirea calității video și foto ale telefonului reușesc în unele situații să ridice camerele terminalelor mobile la același nivel cu ale unui DSLR. Mulți oameni optează mai nou pentru telefoane, în locul lentilelor obișnuite ale unui DSLR.

  Lentilele de la Ollocip sunt o alegere bună când vine vorba de acest aspect, transformând complet calitatea unui videoclip realizat cu un telefon.

  De asemenea, sunt ușor de schimbat și de transportat, ca de altfel și orice alt accesoriu necesar unei înregistrări cu un telefon.

  Bateria telefoanelor asigură o autonomie mai mare

  În timp ce în cazul unui DSLR e necesar să fie schimbate bateriile de mai multe ori pe parcursul zilei, un telefon stă mai bine la acest capitol. O baterie externă de cel puțin 10.000 de mAh te poate ajuta să filmezi și să fotografiezi o zi întreagă. Asta fără să cauți permanent o sursă de energie.

  Desigur, în cazul unor proiecte complexe, aparatele foto au anumiți senzori ce nu pot fi disponibili pe niciun smartphone. Pe de altă parte, dacă este să comparăm un DSLR care costă 4500 lei cu un telefon la același preț, dispozitivul mobil s-ar putea să fie mai bun. În cazul DSLR-ului, de multe ori obiectivul de kit nu e cea mai bună opțiune de care ai putea avea nevoie.

  Pentru proiecte rapide la o calitate apropriată de cea a unui DSLR, oamenii preferă din ce în ce mai mult telefoanele. Telefonul e mai ușor de transportat și de manevrat. Și unde mai pui că ecranul e mult mai generos decât al unui DSLR.

  Smartphone-urile vor ajunge în preferințele mai multor utilizatori, în detrimentul DSLR. Asta datorită tehnologiilor integrate de producători și a simplității în utilizare. Telefoanele sunt deja folosite pentru vlogging, la filmarea videoclipurilor muzicale filmarea videoclipurilor muzicale, la realizarea ședințelor foto și nu numai.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.