More

  Samsung C43J890DKU este un monitor sinonim cu productivitatea

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu mai este niciun secret ceea ce facem noi, cu ce ne ocupăm, iar mulți dintre voi ne citiți ca pe o carte deschisă. Suntem dedicați trup și suflet proiectului Noobz. Majoritatea timpului ni-l petrecem gândind noi abordări pentru testarea produselor care ni se par utile pentru voi, cei care ne urmăriți.

  Știți deja și cum ne împărțim. Mădălina este cu strategia, iar eu logistica. Unu cu mapa, altul cu sapa, cum se spune. Până de curând, eu eram cel care edita materialele video care apar pe canalul YouTube Noobz. Asta până când Mădălina s-a încăpățânat să învețe să curețe bruturile, dar nu suficient cât să și ilustreze materielele. Nu o să vă mint. Pentru o scurtă perioadă de timp, m-am speriat că vrea să scape de mine.

  Subiectul acestui clip video este productivitatea. Dar nu orice fel de productivitate. Ci cum poate un monitor să îmbunătășească productivitatea acasă sau la birou. Am mai vorbit despre asta și când am testat o altă serie de monitoare. Dacă țineți minte, dintre toate monitoarele, cel mai mult m-a impresionat un monitor super ultra-wide, 5K2K, pe care l-am considerat perfect pentru productivitate.

  Samsung C43J890DKU vine cu specificații foarte bune

  Ei bine, acum am testat un alt monitor care este la fel de bun, dar ceva mai ieftin. Este vorba despre modelul Samsung C43J890DKU. Un monitor Super Ultra-wide, curbat cu o diagonală de 43 inch. Este un monitor cu panou LED VA, raport de 32:10 și rezoluție 3840×1200 pixeli. Acesta oferă o vedere panoramică a două monitoare de 24 inch, iar tehnologia Panoului VA asigură un raport de contrast de 3000:1.

  Samsung C43J890DKU

  Asta înseamnă că vei avea parte de un negru mai profund, un alb strălucitor si culori mai bogate. De asemenea, panoul VA oferă și unchiuri de vizionare clare, indiferent de poziția în care te afli. Rata de împrospătare este de 120Hz, iar asta va înlătura acel efect de blur care poate apărea pe imagini. Cu alte cuvinte, gamingul pe acest monitor este la fel de bun ca pe orice monitor TN sau IPS cu o rată de împrospătare ridicată.

  Mai trebuie să adaug faptul că monitorul are integrate două difuzoare stereo cu o putere de 5W,  suficient de puternice încât să ofere o experiență plăcută indiferent că urmărești un film, un clip muzical sau ești într-o sesiune de gaming.

  Samsung Super Ultra-wide are un sistem de management al cablurilor

  Un alt aspect care mi-a plăcut foarte mult la acest monitor este sistemul de gestionare al cablurilor. Samsung vine cu un panou care să mascheze porțiunea mufelor care intră în spatele monitorului, pe de o parte. Pe de altă parte, cablurile sunt ascunse în piciorul monitorului, până la baza lui. Acest tip de gestionare este perfect pentru birourile în care activează mai mulți colegi, iar estetica este un element care contează.

  Samsung C43J890DKU management al cablurilor

  De altfel, dacă stăm bine să analizăm, design-ul monitorului este unul simplu și elegant. De la spate nu există niciun element care să atragă atenția, în afara logo-ului Samsung. Gurile de ventilație sunt discrete și nu mai avem de-a face cu acele „capcane de praf” care ne disperă ori de câte ori trebuie să ștergem monitorul.

  Samsung C43J890DKU management al cablurilor

  Butoanele sunt amplasate în partea inferioară a monitorului. Avem un buton joystick, cu ajutorul căruia oprim și pornim monitorul, dar și navigăm în setările monitorului. Mai departe, avem 3 butoane care accesează alte funcționalități ale monitorului. Primul setează portul pe care monitorul să îl utilizeze pentru funcția Picture-in-Picture. Cel de-al doilea buton actizează și dezactivează funcția Picture-in-Picture. În timp ce, ultimul permite selectarea sursei pe care să o folosească monitorul.

  Aceasta ar fi, în mare, prezentarea monitorului Super-Ultra Wide de 34 inch de la Samsung. Este una sumară, dar parcă și așa am vorbit prea mult. Acum să trecem la partea care ne interesează cel mai mult – Practica! Și o să fac o declarație destul de îndrăzneață. Acest monitor este, din punctul meu de vedere, sinonim cu productivitatea.

  Productivitatea este punctul forte

  Atenție! Nu spun că este singurul. Dar cât l-am avut în test, m-a determinat să îmi doresc să-l testez și pe fratele mai mare, monitorul cu diagonală de 49 de inch. De ce? Pentru că am stabilit deja că mă ajută enorm la productivitate, iar acum vreau să văd dacă dimensiunea mai mare este un factor decisiv. Cert este că nu mai am niciun dubiu: acest tip de monitor este cel de care am nevoie. Și îl voi avea! :)) Vom vedea, în schimb, la ce dimensiune.

  Principala activitate pe care o am la calculator este editarea clipurilor video pe care le postăm pe YouTube Noobz. Este principala ocupație, dar nu singura. Mai scriu și articole, documentez materiale, urmăresc clipuri video și creez diferite bannere de care mai avem nevoie. Din când în când mai dezvolt și implementez și câte un website. Dar acest lucru se întâmplă tot mai rar în ultima vreme.

  Așadar, o să ne concentrăm pe principala mea ocupație: editarea video. De-a lungul timpului, am reușit să ne impunem o procedură care să ne asigure un flux cât mai lin în munca pe care o întreprindem. După ce am testat produsul, am scris textul, filmăm materialul și trecem la partea de editare video. Textele le citim la prompter, iar acest lucru ne ajută să fim coerenți. Să oferim informații punctual, fără să facem materiale de 30 de minute în care improvizăm pe parcurs și să ne pierdem în detalii. Scopul muncii noastre este ca la final, voi, cei care ne urmăriți, să rămâneți cu esențialul despre produsele și serviciile pe care le testăm.

  Samsung C43J890DKU asigură un spațiu de lucru amplu

  Când încep editarea, faptul că am deja textul, mă ajută enorm. Împart ideile în paragrafe, iar fiecare paragraf este numerotat. Apoi încep curățarea materialului video brut urmărind textul citit în prompter.

  Până să editez de pe monitorul Samsung Super Ultra-Wide, foloseam două monitoare. Pe unul aveam materialul citit în prompter, iar pe celălalt foloseam programul de editare video. Iar aici intervine primul avantaj al monitorului. Să spunem că ai două monitoare de 27 de inch sau de 32 de inch. Pe unul ai textul, iar pe celălalt programul de editare. Astfel, tu blochezi foarte mult din real-estate-ul monitorului cu un element care, la fel de bine, ar fi putut să fie ocupat de programul de editare.

  Samsung C43J890DKU asigură un spațiu de lucru amplu

  Desigur, dacă ai monitoarele unul lângă celălalt, poți să afișezi textul pe jumătate de monitor, iar programul de editare video pe un monitor și jumătate. Dar ce facem cu marginea la care nu avem acces vizual? Este destul de deranjant și nefiresc. În mod clar, soluția pe care ți-o oferă spațiul extrem de generos al monitorului Super Ultra-Wide este de 1000 de ori mai bun decât soluția pe două monitoare.

  Asta nu înseamnă că setup-urile de 2 sau 3 monitoare nu sunt eficiente

  Mare atenție! Ce vă prezint acum se raportează la activitatea pe care o întreprind eu zilnic. Există și avantaje pe care le au setup-urile de 2 și chiar 3 monitoare. Despre acestea voi vorbi într-un alt material care va fi disponibil pe YouTube Noobz în perioada următoare. Veți vedea că există soluții pentru fiecare utilizator în parte.

  Revenind la editarea materialelor video, spuneam că odată ce am împărțit ideile în paragrafe și le-am numerotat, ascult cu atenție brutul. La fiecare paragraf pun un marker cu numărul corespondent care apare în text. Acest lucru mă ajută foarte mult când trebuie să ilustrez materialul. Știu exact unde este ideea pe care trebuie să o exemplific cu un element vizual. La fel se întâmplă și cu acest material pe care îl vizionați.

  Nu mai are rost să spun cât de mult contează să ai un spațiu de lucru cuprinzător, care să îți asigure o privire de ansamblu asupra timeline-ului cu care lucrezi un proiect. Pe mine asta m-a cucerit la acest monitor.

  Samsung C43J890DKU se descurcă bine și în jocuri

  O să deviez un pic de la subiect, cel puțin asta ar spune Mădălina, pentru că am și alte ocupații în afară de muncă. Atunci când nu muncesc, mă și joc. În ultimul timp m-am jucat mai mult League of Legends. Dar am început să joc și multe dintre jocurile pe care le-am obținut gratuit pe Epic Games Store. Nu de alta, dar este și păcat să stea acolo, degeaba.

  Samsung C43J890DKU Jocuri

  Am fost plăcut surprins să constat că toate jocurile sunt optimizate pentru rezoluția 3840 x 1200 pixeli. Acum o săptămână m-a lovit nostalgia și mi-am cumpărat de pe Steam jocul Heroes of Might and Magic III HD. Faptul că am putut să îl joc pe acest monitor mi-a oferit o experiență mult mai bună decât dacă l-aș fi jucat pe un monitor de 24 sau 27 de inch. Câmpul vizual extins este un aspect pe  care toți gamerii ar trebui să îl experimenteze. Panoul cu tehnologie VA oferă niște culori incredibile. Este foarte luminos, iar rata de împrospătare de 120Hz asigură o experiență bună de joc, chiar și în jocurile de tip shooter.

  Samsung C43J890DKU Jocuri

  E drept, acesta nu este un monitor de gaming. Însă, nu spune nimeni că, deși l-ați cumpărat pentru productivitate, din când în când nu puteți să vă relaxați într-u joc și să aveți o experiență captivantă.

  Samsung C43J890DKU este compatibil Samsung DEX

  Spuneam că există avantaje și pentru setup-ul de 2 sau 3 monitoare separate. Unul ar fi că poți folosi monitoarele separat, pentru alte dispozitive. Un monitor îl conectezi la desktop, iar alt monitor la laptop. Însă, ce nu știați este că același lucru poate fi realizat și cu monitorul Samsung Super Ultra-Wide. Pe jumătate de ecran poți conecta desktop-ul, iar pe cealaltă jumătate poți conecta laptop-ul.

  Poți să schimbi foarte ușor funcționalitatea Picture-in-Picture sau să revii la ea, în funcție de cum ai nevoie la momentul respectiv. Dar, poate funcționalitatea cea mai interesantă este compatibilitatea cu Samsung Dex. Practic, dacă ești posesor al unui flagship cu DeX integrat, poți conecta smartphone-ul la monitor. Astfel, beneficiezi de întreaga putere de procesare a smartphone-ului pentru a îndeplini task-urile pe care le ai.

  Samsung C43J890DKU - Samsung Dex

  Conectezi smartphone-ul printr-un cablu USB tip C, ceea ce permite ca în timpul utilizării telefonul să se încarce. Dispozitivul mobil poate fi folosit ca trackpad, iar dacă ai o tastatură cu bluetooth poți să lucrezi la fel cum ai face-o pe un calculator normal. Pentru că, în ziua de astăzi, smartphone-urile noastre flagship cam asta au ajuns: Un calculator la purtător. Depinde de noi dacă alegem să le exploatăm la adevărata lor valoare.

  Preț și disponibilitate

  Prețul acestui monitor este de aproximativ 3500 lei, în funcție de retailer și ofertele disponibile. De altfel, un preț mai mult decât decent pentru capacitățile pe care le oferă produsul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.