More

  Elicopterul de la NASA este gata pentru Marte

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Elicopterul de la NASA este gata pentru Marte. Agenția spațială a atașat elicopterul la roverul “Perseverance”.

  Vorbeam într-un articol anterior despre descoperiri ale NASA pe Marte. Datorită noii adiții ne putem aștepta la noi descoperiri în viitorul apropiat.

  Elicopterul de la NASA este gata pentru Marte

  NASA se află în ultimele etape ale pregătirii roverului “Perseverance”pentru călătoria pe planeta roșie. Călătoria ar putea începe oricând între 17 iulie și 5 august, dacă totul merge conform planului.

  Săptămâna trecută, echipa NASA a asamblat mecanismul, a testat ce trebuia testat și și-a umplut rezervoarele cu combustibil. De asemenea, a atașat elicopterul și sistemul său de livrare roverului, asigurându-se că este gata să zboare pe cerul marțian. Astfel, a deschis calea pentru vehicule aeriene spațiale fără pilot.

  Testul au fost un succes

  Anul trecut, agenția a dovedit că elicopterul spațial poate zbura în condiții marțiene atunci când a testat vehiculul de aproximativ 2 kg în Simulatorul Spațial al JPL.

  Echipa a replicat atmosfera și gravitația marțiană în interiorul cilindrului vid, unde elicopterul a putut să se plimbe în jur de 2 centimetri deasupra solului. Data viitoare când elicopterul va zbura, va fi pe Marte.

  Elicopterul de la NASA este gata pentru Marte

  Echipa “Perseverance” a atașat elicopterul roverului pe 6 aprilie, după ce a confirmat că poate trimite și primi date, precum poate primi și o încărcare electrică de la rover. Elicopterul se va baza pe “Perseverance” pentru a se alimenta, înainte de a-și genera propria energie folosind un panou solar.

  Aeronavă fără pilot va rămâne atașată de rover timp de aproximativ două luni și jumătate după ce aterizează. Odată ce “Perseverance” a condus 100 metri de la locul inițial, atunci Helicopterul Marte își poate începe campania de testare a zborurilor de 30 de zile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.