More

  Bill Gates devine țintă a teoriilor conspiraționale Covid-19

  Bill Gates devine țintă a teoriilor conspiraționale Covid-19. Filantropul și co-fondatorul Microsoft este luat în vizor pentru posibile legături cu pandemis coronavirus. Cel puțin, asta se arată într-un raport The New York Times.

  Bill Gates devine țintă a teoriilor conspiraționale Covid-19

  The Times a consultat compania de analiză media Zignal Labs. Aceasta urmărește postările de pe Facebook și a găsit 16.000 de postări pe platforma social media despre Gates și coronavirus. Împreună, postările au avut aproape 900.000 de like-uri și comentarii.

  Acest lucru face ca Gates să fie cea mai mare țintă a teoriilor conspiraționale de pe Facebook.

  Printre falsele teorii ale conspirației despre Gates este o afirmație conform căreia un brevet depus de Institutul Pirbright finanțat de Fundația Gates a fost destinat coronavirusului propriu-zis. Brevetul a fost de fapt pentru un vaccin împotriva unui alt tip de coronavirus care afectează păsările de curte.

  Această teorie fost împărtășită de site-ul de extremă dreapta Infowars. De acolo s-a răspândit printre teoreticienii conspirației, în special pe Facebook.

  Gates nu este vizat doar de extrema dreaptă. Adepții anti-vaccin au susținut afirmațiile conform cărora sprijinul lui Gates pentru un vaccin contra coronavirus este doar un efort de a-și crește averea. Chiar și Robert F. Kennedy Jr., fiul regretatului senator Robert F. Kennedy și anti-vaxxer învechit, a împărtășit meme-uri cu teoria conspiratiei despre Gates.

  Gates a vorbit despre o posibilă pandemie din 2015

  Gates a dat alarma cu privire la lipsa de pregătire a lumii pentru o epidemie globală de sănătate din 2015, într-un TED Talk. Acesta a publicat o lucrare într-un jurnal medical avertizând că există o „nevoie critică” pentru sisteme de sănătate publică mai puternice.

  Teoreticienii conspirației au citat TED Talk-ul ca dovadă. Teoria este că Gates nu atrăgea atenția asupra unei posibile pandemii. Ci că avea să folosească o pandemie pentru a prelua controlul asupra economiei globale.

  Gates a criticat recent SUA pentru faptul că răspunsul a fost prea lent. Gates a subliniat că întârzierea unei acțiuni ar grăbi răspândirea bolii.

  De asemenea, co-fondatorul Microsoft l-a criticat pe președintele Trump pentru decizia sa de a refuza finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății.  Într-un tweet, Gates spune că „Lumea are nevoie de OMS acum mai mult ca niciodată”.

  Discuțiile referitoare la răspândirea COVID-19 au provocat o creștere a teoriilor conspirației despre originea vitusului. Una dintre teorii este aceea că virusul este provocat de 5G. Categoric, NU există dovezi științifice care să lege 5G de coronavirus sau de orice altă stare de sănătate. Așa că, aveți grijă la ce teorii dați curs și lăsați să vă inunde cu panică.

  Pentru cele mai recente actualizări despre noul coronavirus, vizitați pagina COVID-19 a Organizației Mondiale a Sănătății.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here