More

  Camere de supraveghere pentru măsurarea temperaturii corporale

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În contextul pandemiei COVID-19, atât mediul privat, cât și instituțiile medicale de stat, caută soluții să își protejeze angajații și business-urile. Cum de altfel, să eficientizeze procedurile de prevenție împotriva răspândirii noului tip de coronavirus. O cerere mare a fost înregistrată recent pentru categoria de camere de supraveghere pentru măsurarea temperaturii corporale.

  Companiile producătoare de astfel de soluții au dezvoltat în timp record, în ultimele 3 luni, atât noi echipamente, cât și noi programe software. Împreună, acestea creează soluții complet automatizate ce vin să întâmpine nevoile de prevenție și de limitare a răspândirii noului virus.

  „Măsurarea temperaturii corporale este un pas important în prevenirea răspândirii la scară mare a virusului. Cu ajutorul camerei cu termoviziune este realizată o scanare preliminară. Astfel, în timp real, temperaturile măsurate sunt înregistrate și stocate.

  Mai departe, intervine o altă componentă a sistemului. Aceasta semnalează valorile crescute, peste o limită stabilită. Informațiile despre persoanele care au o temperatură mai mare decât cea normală vor fi salvate în sistem, care va emite alerte în timp real.

  În funcție de setările definite de utilizator, camerele pot înregistra chiar și portretul persoanelor cu temperatură ridicată.”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

  Camere de supraveghere pentru măsurarea temperaturii corporale: Cum funcționează un astfel de sistem

  Camerele pot fi instalate fie la intrarea într-o unitate medicală, într-o instituție, într-o fabrică, într-un magazin, mall etc.. Cu alte cuvinte, în orice spațiu unde se dorește a fi făcută monitorizarea. Atunci când o persoană trece prin dreptul acestor camere, software-ul îi măsoară temperatura corpului. În același timp, va înregistra acești parametri de temperatură.

  În momentul în care software-ul detectează o temperatura corporală mai mare decât cea normală, acesta va trimite alerte pentru a permite aplicarea planului de intervenție rapidă.

  Aplicațiile sunt multiple. În cazul unui sistem de control acces, care are instalate și camere cu termoviziune, poate fi restricționat automat accesul celor care au o temperatură corporală mai ridicată. Cum de altfel, poate fi permis accesul celor cu temperatură normală și care poartă mască de protecție.

  În funcție de sistem, camerele pot realiza această detecție de la o distanță ce poate varia între 1 și 7 metri. Marja de eroare este cuprinsă între 0,3 și 0,5 grade Celsius.

  „Sectoarele care ar putea beneficia cel mai mult de aceste sisteme sunt clar spitalele, instituțiile medicale, marile magazine și transportul în comun. Fie că vorbim de gări, stații de metrou sau aeroporturi.

  Apoi, bineînțeles, orice alt business cu un număr mare de angajați, unde este nevoie de o monitorizare atentă și corectă și pentru care alertele în timp real sunt esențiale. Totul pentru a ușura planul de intervenții și luare de decizii importante cu privire la sănătatea angajaților, dar și cu privire la riscurile de răspândire a virusului.”, mai spune Sorin Felea.

  Investiția într-un astfel de sistem este una importanta. Pe de o parte ca valoare – câteva mii de euro. Pe de altă parte, din punctul de vedere al beneficiilor pe care le poate aduce. În situații cum este pandemia coronavirus, prevenția și eficiența metodelor de prevenție este crucială.

  Atu Tech comercializează sisteme cu termoviziune de la Dahua și Hikvision. Dar și sisteme de control acces cu detecție a temperaturii și a prezenței măștilor de protecție de la ZK Software.

  Primul sistem de acest gen a fost instalat deja la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.