More

  Apple va lansa primul ARM Mac în 2021

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple va lansa primul ARM Mac în 2021.  Cip-ul vine cu un procesor Apple de 5 nm cu 12 nuclee. Apple urmează să lanseze primul Mac personalizat bazat pe arhitectura ARM anul viitor, potrivit Bloomberg.

  Apple va lansa primul ARM Mac în 2021

  Bloomberg spune că Apple lucrează la o gamă de cip-uri destinate viitoarelor Mac-uri. Primul cip proiectat de Apple se va baza pe un proces de fabricație de 5 nanometri și va avea 12 nuclee.  8 nuclee de înaltă performanță și 4 nuclee de eficiență.

  Procesoarele Apple ar depăși performanța actuală a procesoarelor Intel. Adăugarea mai multor nuclee va ajuta, cu siguranță, la realizarea acestui lucru. Bloomberg spune că cipul cu 12 nuclee va fi „mult mai rapid” decât cipul A13 care se găsește în ultimele modele iPhone și iPad de la Apple.

  Să ne facem o idee

  Modelul entry-level MacBook Air de la Apple are doar două nuclee și chiar și modelele MacBook Pro de 13 inch oferă doar procesoare cu patru nuclee. Cu siguranță trebuie să ținem cont de mai mulți factori în performanța generală, nu doar de numărul de nuclee.  Însă, este un semn bun că viitoarele Mac-uri ARM de la Apple vor oferi performanțe mai mari decât variantele oferite de Intel.

  Bloomberg spune că Apple dezvoltă mai multe cip-uri Mac ca parte a unui proiect intern numit Kalamata. Proiectul lucrează la sincronizarea arhitecturilor de cipuri între chip-urile mobile și chip-urile desktop-ului Apple. Se pare că primul ARM Mac de la Apple va fi un model MacBook entry-level. Deși Apple are ambiții de a face cip-uri ARM care pot echivala performanțele MacBook Pro și iMac-urile high-end, dar acest lucru nu va fi posibil în 2021.

  Apple lucrează la soluții de compatibilitate

  Se pare că Apple „explorează” instrumente care ar permite compatibilitatea între aplicațiile vechi și noile Mac-uri bazate pe ARM. Aplicațiile au fost inițial construite pentru platformele Intel. Apple a lansat o opțiune similară pentru ultima tranziție a cipurilor Mac. Atunci compania a trecut de la PowerPC la chipset-uri Intel.

  Pe lângă avantajele legate de performanță și eficiență, înlocuirea Intel ajută Apple să aibă mai mult control asupra foii de parcurs a produsului Mac. Intel a întârziat livrarea cip-urilor de mai multe ori în ultimii ani. Acest lucru a împiedicat Apple să livreze linia MacBook într-un număr cât mai mare. Lansarea Retina MacBook Air a fost amânată câțiva ani față de perioada prestabilită. Produsul fusese inițial conceput cu presupunerea că un anumit chipset Intel va fi disponibil mai devreme.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.